Használja valaki még a közért szót?
Figyelt kérdés
Osztrák határnál pl azt sem tudják mi az, egyszer mondtam és hülyének néztek. Ti használjátok még? Én már leszokóban vagyok, de a családom rendszeresen használja. Olyan idegesítő. Mi a véleményetek róla?2015. márc. 26. 16:02
1/18 anonim válasza:
Már nem nagyon ismerik a szót (KÖZszükségleti cikkek ÉRTékesítése ha jól tudom), én magam használom. De már kiszorította az ABC, aztán meg a nagyobb választékkal bíró, nem csak élelmiszert árusító áruház.
2/18 anonim válasza:
Általában boltot mondok, sokszor már ezzel is kilógok a sorból a sok teszkózós, pennizős és spározós közül. :) Néha-néha számra jön még az ábécé is, a közért csak elég ritkán, igazából régebben sem használtam gyakran.
3/18 anonim válasza:
Vidéken nem is használták, mert ott nem voltak Közértek.
4/18 anonim válasza:
Igen, mert a közelben található a Maci Közért :) Sokszor emlegetjük, de csak nosztalgia szinten, általában Macit mondunk.
5/18 anonim válasza:
Pesti öregektől hallottam, engem is nagyon irritál. Egy ostoba sznob volt barátom is mindig a 'közértbe' ment, én csak a boltba:D
6/18 anonim válasza:
A nagymamám rendszeresen használja ezt a szót, még az anyukám is valamennyire. Én nem.
7/18 anonim válasza:
Se öreg nem vagyok (54), se ostoba, se sznob, és mindig a közértbe megyünk, hiszen a mi ifjűkorunkban ezt így hívták. Az abc a betűk sorrendje a számomra, a bolt meg bármi lehet a barkácsbolttól a papírboltig. A közért egyértelmű.
8/18 anonim válasza:
Nem nagyon használom, de idősebb rokonaimtól hallom néha, és értem is.
9/18 anonim válasza:
Huszonéves fejjel rendszeresen használom, főleg a "sarki közért" összetételben :) "ABC"-nek sosem hívom, csak boltnak.
10/18 anonim válasza:
Figyeld meg, visszahozzák még az okosok, úgymint a bótot. Amúgy az öregek előszeretettel "közérteznek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!