Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan helyes? Több mint 200...

Hogyan helyes? Több mint 200 ezer . Vagy Több, mint 200 ezer?

Figyelt kérdés
2015. márc. 24. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2015. márc. 24. 10:53
 2/7 anonim válasza:
47%
Vesszővel helyes!
2015. márc. 24. 16:45
 3/7 chtt ***** válasza:

Kedves #2, ha elolvasod a helyesírási szabályzatot (amelyet az # hozzászóló is idéz), akkor nem jelentheted ki kategorikusan, hogy vesszővel helyes.

201 ezer több, mint 200 ezer. -- kell vessző

Több mint 200 ezer ember vett részt a rendezvényen. -- nem kell vessző.

:)

2015. márc. 24. 19:13
 4/7 chtt ***** válasza:
bocs: amelyet az #1 hozzászóló is idéz
2015. márc. 24. 19:14
 5/7 Márciuska ***** válasza:
91%

Nem kell vessző! #3-nak igaza van. Sajnos manapság gyakori hiba, hogy kiteszik a vesszőt, mivel a word helyesírásellenőrzőjére hagyatkoznak, ami megjelöli, hogy a "mint" elé vessző kell. Pedig okosabb, ha nem hagyatkozunk csak a wordre, hiszen gyakran - amikor az adott szabály nem minden esetben érvényes - félrevisz. Lásd: a "mert" szó elé is folyton vesszőt követel a rendszer, pedig ezt a szót több értelemben használjuk:

Bementem, mert hívtak. - kell vessző

Nem mert megszólalni. - nem kell vessző

2015. márc. 24. 19:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Márciuska, ezt írod:

"Nem kell vessző! #3-nak igaza van"

Na most ezzel csak az az aprócska probléma van, hogy a 3. nem azt írta, hogy nem kell vessző. Egyébként a 3.-nak igaza van. Attól függ, hogy konkrét összehasonlítást fejez-e ki a szerkezet, vagy pedig a "több mint" az a "majdnem" szónak egyféle ellentéte.

2015. márc. 25. 14:58
 7/7 Márciuska ***** válasza:
OFF: Köszi #6, igazad van! Tényleg eltévesztettem. Csak nekem volt egyértelmű, hogy a kérdező a "több mint 200 ezer ember" verzióról érdeklődik, és rögtön ráértettem a #3 második példájára. Bocsi! :)
2015. márc. 25. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!