Szerintetek érdemes németül tanulni?
Fontos annyira a német nyelv, hogy megérje tanulni? Tudom, hogy kb. 100 millióan beszélik anyanyelvként, ami elég nagy szám, viszont ha jól tudom, a német nyelvű országokban igen magas az angolul beszélők aránya.
Elég nehéz nyelvnek tűnik (főleg mondjuk az angolhoz képest), de nekem a hangzása tetszik.
Én azt mondanám, hogy munka szempontjából igen. Németország Európa motorja, Magyarország fő gazdasági partnere, németül beszélő embereket sok helyen keresnek. Az álláshirdető oldalakon is az angol után egyértelműen a német a legkeresetebb.
Kulturális szempontból is hasznos, itt ugyanakkor nálam már felmerülne az a szempont is, hogy nagyjából ugyanaz az európai kultúra, mint a mienk, így kevésbé tágul a világképed, mintha mondjuk arabul vagy kínaiul tanulnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!