Tanul valaki kínaiul itt vagy koreaiul esteleg japánul melyik ország a legfejlettebb és melyik nyelvet érdemes megtanulni?
azt tudom koreában kínai az alap azt tanulnak
és hogy a japán könnyebb
nekem is a japán tűnik könnyebben tanulhatóbbnak.viszont az írásjelek nehezek
úgy mint a kínai is viszont nagyon szép
legszívesebben mind3-at megtanulnám :D ^^
Egyrészt Koreában csak valami nagyon alap kínait tanulnak, és az inkább írásjeltanulás. Egyébként angolt tanulnak, bár beszélni nem nagyon beszélik, mert nem jó a nyelvoktatás minősége.
Az hogy melyik nyelv könnyebb, az mindenkinek egyéni beállítottság kérdése.
Az írásjelek nem nehezek, csak be kell magolni őket.
Kínaiban sokkal több írásjel van mint a japánban.
Japánban viszont több a nyelvtan. Nem nehéz, de meg kell őket tanulni rendesen.
Állítólag a koreai nyelvtana se a legegyszerűbb.
Kiejtés szempontjából a japán a legkönnyebb. A koreainál több olyan hang van ami a mi hangkészletünkben nincs, de azért megtanulható.
A kínaiban egyértelműen a tónusok a nyelv nehéz része, hiszen másképp ejtesz ki egy szót már mást jelenthet.
Hasznosságból elvileg a kínai a leghasznosabb, de ez attól is függ hogy mivel akarsz majd foglalkozni.
Értem
tudom hogy csak alapszinten
melyik könyvet ajánlanád?
mivel akarok foglalkozni?:)Ez csak hobbi szinten hogy beszélgessek velük.koreai az első utána japán és a kínai..a legnehezebb írásban.igen a kiejtés okoz problémákat.a japán a legkönnyebb kiejtésben.
online tanulom de még nagyon az elején vagyok..:S
Én csak japánt tanultam, én ELO levelezős anyagát használtam. Csak magyarul beszélőknek ezt ajánlom, amit a könyvesboltban láttam japán nyelvkönyvet, a Dekiru, az ár-érték arányban pocsék. Bár lehet hogy az ELO ára is felment azóta, nem tudom.
Ha tudsz angolul, akkor írd be neten hogy best books for learning japanese, ugyanis a Genki tankönyvsorozatot nagyon dicsérik de sok más is van. Viszont eszetlenül drága, ha tudod, akkor scannelve vagy használtan szerezd meg.
A többi nyelvet nem tudom. Ha van rá pénzed, akkor a Keleti nyelvek iskolájában Budapesten gyakran indítanak tanfolyamokat mindhárom nyelvből.
Bevallom őszintén nem akarok sokat fizetni
De amúgy találtam angolul is oktató anyagokat neten.Tudok.
Pl ami most tetszik az ez itt van mindenféle nyelv teljesen ingyen:
japán is kínai is stb..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!