Hogyan lehetne pár év múlva kiköltöznöm egy fejlett országba, például USA, Németország, Egyesült Arab Emirátusok stb? Milyen szakmát érdemes választani és milyen nyelveken kell tudni?
Építőmérnök infrastruktúra szakirányon, az nyerő az araboknál. Szegényeknek nincsenek normális mérnökeik, akik vannak, azok semmire nem jók. A BME BSc. alapdiplomája nálunk MSc. mesterfokozatnak számít pl.
Szeretik az európai mérnököket. A fél egyetemi tanári kar kint dolgozott valamelyik arab országban.
Arabul gondolom nem tudsz és nem is fogsz, mellesleg Dubai nagyon messze van, szülőkhöz pedig néha vissza kell jönni ha csak pár napra is... Ugyan ez van USA-val is. Szerintem a legjobb választás Németország lenne számodra. Közel van kiváló gazdaság életszínvonal stb stb. Ami szakot illeti ha már Németország akkor valamilyen mérnök. És középfokon tanulj meg németül. Az eleje nehéz lesz, de utána belejössz. 14 évesen szerintem korai ezen gondolkoznod, várj még vele. Ráadásul a BME-s mérnök diploma az kemény munka. Ha fizika matek nem megy szerintem vagy nagyon kezdd el ezt a kettőt tanulni vagy felejtsd el. Viszont egy gépészmérnök / mechatronikai mérnökként nyert ügyed van Németországban. Ami még segíthet : www.iranynemetorszag.hu
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!