Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet érdemes tanulni...

Milyen nyelvet érdemes tanulni az angolon kívül, ami hasznos?

Figyelt kérdés

2015. febr. 16. 22:26
 1/9 anonim válasza:

Szerintem a következő nyelvek hasznosak de ez csak az én véleményem:

-Arab:Az összes észak-afrikai és közel-keleti ország hivatalos nyelve, nagyon sokan beszélik még az arab világon kívül is(emigránsok például)

-Spanyol:Talán ez a leghasznosabb. Brazílián és Kanadán kívűl minden Amerikai országban hivatalos nyelv és pluszba ott van spanyolország is.

-Francia:Ez pedig a volt francia gyarmatbirodalom területein(Észak Afrika,Quebec etc...) és az EU-ban hasznos.

2015. febr. 16. 22:36
 2/9 anonim válasza:
Én jelenleg oroszul tanulok, mellette angolt tanultam...fordító-tolmács szeretnék lenni, remélem ez is keresendő. Kíváncsi vagyok a válaszokra én is! :)
2015. febr. 16. 22:47
 3/9 anonim ***** válasza:
német, angol, francia spanyol-igen az orosz is kezd újra ...
2015. febr. 16. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Német - sok helyre ezt kérik az angol mellé, meg egész jó lehetőségek vannak Németországba és Ausztriába.

Utána a franciát ajánlanám.

2015. febr. 16. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Kínait.Úgy rajzanak mint a rovarok,hangyák nemsoká ellepik az egész világot.
2015. febr. 16. 23:18
 6/9 anonim ***** válasza:

"-Arab:Az összes észak-afrikai és közel-keleti ország hivatalos nyelve,"

Sokféle dialektussal, amiket országonként és régiónként meg kéne tanulni.

"nagyon sokan beszélik még az arab világon kívül is(emigránsok például)"

Ja, a velük való kommunikáció fantasztikus lehetőségekhez juttatja az embert.

"-Spanyol:Talán ez a leghasznosabb. Brazílián és Kanadán kívűl minden Amerikai országban hivatalos nyelv és pluszba ott van spanyolország is. "

Nem az adja egy nyelv hasznosságát, hogy hányan beszélik. Amúgy remek, hogy az "amerikai" szót nagybetűvel írod, a "Spanyolország"-ot kicsivel.

Németet érdemes tanulni, ez az angol után a leghasznosabb. (Nem a legtöbbek által beszélt, nem a legtöbb országban beszélt, nem a legtöbb afrikai országban beszélt, hanem a leghasznosabb.). Csak ez után jön a francia, a spanyol, az orosz. A spanyol hasznosságát eltúlozzák, mert oké, hogy sok amerikai országban beszélik, de ettől számodra nem lesz hasznosabb. Az átlagember azt érti hasznosság alatt, hogy hány hely nyílik meg előtte a nyelvtudásával. A kolumbiaiakkal meg a guatemalaiakkal való kommunikációra nincs nagy szükség a munkaerőpiacon. Persze jól jön, ha ezekbe az országokba készülsz...

A kínait (mandarint) is felejtsd el, üres okoskodás. Előbb fognak ők megtanulni angolul. Attól, hogy nyolcszázmillió gyári munkás beszéli, akik a nyugati világnak termelnek aprópénzért, nem lesz fontos nyelv.

2015. febr. 22. 23:01
 7/9 anonim ***** válasza:

attól függ, mivel akarsz foglalkozni.

ha mondjuk Észtországban dolgozol majd egy fatelepen, akkor megsütheted a spanyolodat :D

olyan nyelvet tanulj, aminek a kultúrája is érdekel. nincs annál rosszabb a nyelvtanulásban, amikor vkinek a torkán nyomják le azt az országot/civilizációt, amihez semmi kedve

2015. márc. 3. 23:18
 8/9 HybridDoozer válasza:
Lovári nyelven,azaz cigányul lassan ugy is ellepik a földet
2015. márc. 14. 17:08
 9/9 HybridDoozer válasza:
<--- a retkek
2015. márc. 14. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!