Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » HGogyan van helyesen? (angol)

HGogyan van helyesen? (angol)

Figyelt kérdés

I will watch/I'm going to watch ma favourite programme at nine o'clock.

Úgy tudom, hogy akkor használom a willt, ha azt most terveztem el, egy hírtelen jött ötlet. De ez nem most lesz, hanem 9 órakor. Meg akkor is azt használom, ha biztosra tudom, hogy az fog bekövetkezni. AAkkor a will a jó?

2015. febr. 14. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Will:

spontan felajanlasoknal (I'll carry that bag for you!)

szubjektivitas (I think Manchester United will win the Premier League.)

igeretek (I will love you until the day I die!)

Osszes tobbi esetben going to. Tehat a te esetedben is going to:)

2015. febr. 14. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt a willes alak a helytálló(bb) mert még nem készültél neki konkrétan a filmézézésnek. Ha éppen hozod a popcornt, meg bekapcsolod a TV-t (vagy akármit) akkor a going to a jó. De egyébként a present continuous igeidővel is lehet jövő időt kifejezni ha megadsz egy konkrét időpontot. Na most te megadtad hogy 9 órakor fogod nézi a kedvenc műsorodat, tehát az is megállja a helyét, hogy: I'm watching my fav...

Egyébként mondhatod going to-val is, meg fogják érteni.

2015. febr. 14. 20:36
 3/5 anonim válasza:
100%
Első válasz a tökéletes.
2015. febr. 14. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a "will" inkább távoli (vagy előre be nem látható idejű) jövőre utal, a "going to" pedig adott pillanathoz közeli jövőre.

Ugyanis nem mindegy, hogy elgondolkozok azon, hogy "Meg fogok halni" MAJD, vagy a halálos ágyamon kijelentem, hogy "Meg fogok halni" MOST (készülök meghalni).

Előbbi eset szerintem: I will die.

Utóbbi pedig: I'm going to die.

Legalábbis én így használnám.

2015. febr. 14. 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a te példádban is a "going to" helytállóbb, mert meghatározott időpontod van arra, amikor fogod nézni a tv-t.
2015. febr. 14. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!