Az arab nyelv mennyire nehéz?
Magamtól tanulnám, és német-arab tolmács/fordító szeretnék lenni, nem tudom ez mennyire keresett. (pl Ausztriában)
Mennyire nehéz a nyelv? Nem az írásra értem, hanem a nyelvtanra, kiejtésre.,
Nyelvtanból csak annyit tudok, hogy a legtöbb főnévnek van rendhagyó többesszáma, ez kicsit elriasztott.
De még?
Mit érdemes róla tudni? C1-es szintet akarnám elérni.
Most már sajnos olyan ez az oldal, hogy nem dobja ki a hasonló régebbi kérdéseket kérdésfeltevésnél. Válaszként ajánlom ebben a kérdésben az 55%-os válaszoló válaszait:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..
Én amúgy egy amatőr nyelvkedvelő vagyok, aki igyekszik művelni magát nyelvekben/nyelvészetben. Az arab nyelvtanát speciel nem ismerem, azt leszámítva, hogy nyelvtörténetileg sémi nyelv és mint ilyen, mássalhangzó-vázakat használ. Viszont hozzáértőbb ismerősök révén tudok annyit róla, hogy rohadt nehéz. Mindenkitől ezt hallottam, aki foglalkozik az arabbal és akinek adok a véleményére. És hát, mint az idézett kérdés illető válaszírója is írta, igazából nincs olyan, hogy "arab nyelv", mert van egyszer egy irodalmi arab nyelv, ami gondolom valami olyasmi, mint a latin, tehát egy halott, liturgikus nyelv, másrészről meg vannak a ma használt arab nyelvváltozatok, de ez a nyelvterület Marokkótól az Arab-félszigetig terjed, tehát jó sok dialektusa van valószínűleg (az előbbi példánál maradva: mint a latin utódnyelvei?). Úgyhogy gondolom előbb azt kéne tisztázni, hogy melyiket akarod megtanulni, és ha a ma beszélt arabot, akkor melyik változat a célnyelv. Amúgy nem hiszem, hogy jó befektetés. A C1 egyébként meg egy könnyűnek számító nyelvből is sok idő. És nem hinném, hogy meg tudnád tanulni úgy, hogy keresettebb tolmács legyél, mint a célország nyelvén tudó arab bevándorlók.
"német-arab tolmács/fordító szeretnék lenni"
Ebbe az is beletartozik, hogy pl. az idegenrendészetnél segítesz kihallgatni az illegális bevándorlókat, de a zsaruknál is vannak hasonló munkák tolmácsoknak. :)
Nem kötelező anyanyelvűnek lenni.
Ha nagyon jól tudsz mindkét nyelven, simán fordíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!