Ezek közül melyik országban beszélnek legkevésbé angolul?
És melyikben beszélnek legjobban angolul?
- Törökország
- Indonézia
- Japán
- Oroszország
- Bármelyik nagyobb arab ország
Eleve törököt akartam tanulni, de mondták, hogy ott mindenki beszél angolul (Törökországban) így hát gondolom az felesleges...Vagy mégsem? Mindenféle infó jöhet
Oroszországban nagyon kevesen beszélnek angolul, és még az sincs, mint nálunk, hogy legalább a fiatalok tudnak. Moszkvában arányaiban többen beszélnek, mint vidéken.
Indonéziában hozzánk hasonlóan általánosban és középiskolában is tanulnak angolul, így aránylag könnyű angolul beszélőt találni. Mellesleg az indonéz a világ egyik legkönnyebb nyelve.
Japánban nagy nehézséget okozhat, hogy az ő angoljuk nagyon más, mint az eredeti, vagy amit mi beszélünk.
Törökországban ahogy olvastam nagyon kedvesek az emberek, így próbálnak segíteni a külföldieknek, és a plázákban/üdülő területeken a legtöbben beszélnek angolul.
Első válaszoló vagyok.
Miért lenne felesleges? Ha mondjuk szeretnél egyszer odaköltözni, úgyis meg kell majd tanulnod törökül. Ha csak mondjuk szívesen járnál oda nyaralni -akár évente többször- akkor meg nagyon örülni fognak az ottaniak, hogy meg tudsz szólalni a nyelvükön. Gondolj bele, ha itt Magyarországon összefutnál egy külföldivel, aki akár csak alap szinten beszél magyarul, nem lennél boldog? Ha a kultúra érdekel, az megint csak akkor hiteles, ha az ország saját nyelvén tájékozódsz. :)
Egyébként még az előző válaszomhoz hozzá tenném, hogy az oroszok nem is igazán törekednek az angoltudásra. Szeretik a saját nyelvüket használni, és sokszor el is várják, hogy a másik alkalmazkodjon. Egy közeli ismerősöm mesélte, hogy volt már törökök társaságában, és volt velük egy orosz is. Mindenki beszélt angolul az oroszon kívül, és mégis ő várta el tőlük, hogy beszéljék a nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!