Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez szerintetek is szégyen?

Ez szerintetek is szégyen?

Figyelt kérdés

Hogy a magyar emberek nagy része nem beszél angolul, és itt azokra gondolok akiknek megvolt rá a lehetősége (pl. iskolában) hogy "ingyen" megtanulhassák, pedig még csak nem is nagyon nehéz vagy bonyolult nyelvről van szó mint az orosz kínai vagy japán.

De a legjobban az szokott bosszantani amikor megkérdezik hol tanultam meg ilyen jól angolul...hát az mindennek a teteje na mégis hol...az iskolában

De a kedvencem: "De jó neked hogy te beszélsz angolul"

Mi a véleményetek?

2014. nov. 22. 10:15
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
utolsó szánalmas vagy és egy szürke kis megkeseredett egér nekem ez jött le
2014. nov. 22. 17:37
 32/39 anonim ***** válasza:

"Jaj ne lovagoljatok már ezen ez is olyan tipikus magyarkodós dolog bezzeg a külföldiek szinte csak Magyarországon van ez a nyelvtani náciskodás"

Tévedsz, nem csak itt van. Amúgy meg sosem értettem, mi a baj azzal, hogy valaki felhívja a figyelmet az igényességre. Egyébként az a helyzet, hogy a helyesírás valahol a műveltség fokmérője is, hiszen a vesszőhasználatodból kiderül, hogy például mennyit olvasol, tehát mennyire vagy tisztában az írás szabályaival.

Egyébként egy apró megjegyzés: ha külföldön megjegyzik neked, hogy milyen jól tudsz angolul, az általában azért van, mert világosan érzik, hogy külföldi vagy és az angoltudásodon még van mit fejleszteni, tehát biztatásnak szánják. A tökéletes nyelvtudást épp az jellemzi, hogy senki nem fogja udvariasan megjegyezni neked, hogy milyen jól beszélsz, mert természetesnek veszik.

2014. nov. 22. 17:45
 33/39 anonim ***** válasza:
Igen, Kérdező, neked van igazad - mindenben.
2014. nov. 22. 17:53
 34/39 anonim ***** válasza:

"egyébként Kanadában vagyok eladónő megsúgom szerencsére nem otthon már"

Ha ennyire nagy szerencse, hogy kikerültél, akkor miért érzed fontosnak, hogy távolról szidd az országot?

2014. nov. 22. 18:01
 35/39 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig az elfutás a szégyen. (Azt nem tagadom, hogy olykor hasznos.) És a műveletlenség a szégyen. (Azt nem tagadom, hogy manapság egyre haszontalanabb.)
2014. nov. 22. 18:09
 36/39 anonim válasza:
Na mi van megsértődtél , hogy töröltetted a válaszomat?????? :P
2014. nov. 22. 23:14
 37/39 anonim válasza:
Én értem amit mondasz. Nekem általánosban csak német nyelv volt, angol nem. Aztán mikor elkerültem gimibe, ott szintén németes osztályba jártam. Volt angol óra is, de az angol tanár eredetileg orosz tanár volt és borzalmasak, unalmasak voltak az órái, így semmit nem tanultam angolul. Persze tini fejjel nem is foglalkoztam vele. Most viszont már bánom, hogy akkor anno nem álltam neki legalább önszorgalomból. Így idősebb fejjel , hogy most már évek óta nyűglődöm (önszorgalom,filmek,katedra,magántanár) és nem sikerül fejlődnöm, én bevallom szégyenlem. Főleg, hogy most már sok mindenhez alapkövetelmény.
2014. nov. 24. 13:50
 38/39 anonim válasza:
Bár most, hogy visszagondoltam azt sem értem , hogy miért a gyengébb csoport kapta a gyengébb tanárt gimiben. Legalábbis nálunk mindig, angol és német nyelvből is, azt nem tudom máshol is jártak e így. De engem mindig bosszantott és nem tartom a mai napig fairnek, hogy a jobb csoport kapja a jobb tanárt, inkább pont fordítva vagy pedig egyenlő szinten. Mondjuk függ a csoporttól a tanártól az iskolától is. Hát na mindegy. :-)
2014. nov. 24. 14:04
 39/39 anonim ***** válasza:
Ne szégyelld magad. Nem kötelező beszélni angolul. Ha a szakmádban jó vagy és társadalmilag hasznos munkát végzel, ne engedd, hogy egy írni alig tudó kanadai eladónő megszégyenítsen.
2014. nov. 24. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!