Ez szerintetek is szégyen?
Hogy a magyar emberek nagy része nem beszél angolul, és itt azokra gondolok akiknek megvolt rá a lehetősége (pl. iskolában) hogy "ingyen" megtanulhassák, pedig még csak nem is nagyon nehéz vagy bonyolult nyelvről van szó mint az orosz kínai vagy japán.
De a legjobban az szokott bosszantani amikor megkérdezik hol tanultam meg ilyen jól angolul...hát az mindennek a teteje na mégis hol...az iskolában
De a kedvencem: "De jó neked hogy te beszélsz angolul"
Mi a véleményetek?

"Jaj ne lovagoljatok már ezen ez is olyan tipikus magyarkodós dolog bezzeg a külföldiek szinte csak Magyarországon van ez a nyelvtani náciskodás"
Tévedsz, nem csak itt van. Amúgy meg sosem értettem, mi a baj azzal, hogy valaki felhívja a figyelmet az igényességre. Egyébként az a helyzet, hogy a helyesírás valahol a műveltség fokmérője is, hiszen a vesszőhasználatodból kiderül, hogy például mennyit olvasol, tehát mennyire vagy tisztában az írás szabályaival.
Egyébként egy apró megjegyzés: ha külföldön megjegyzik neked, hogy milyen jól tudsz angolul, az általában azért van, mert világosan érzik, hogy külföldi vagy és az angoltudásodon még van mit fejleszteni, tehát biztatásnak szánják. A tökéletes nyelvtudást épp az jellemzi, hogy senki nem fogja udvariasan megjegyezni neked, hogy milyen jól beszélsz, mert természetesnek veszik.

"egyébként Kanadában vagyok eladónő megsúgom szerencsére nem otthon már"
Ha ennyire nagy szerencse, hogy kikerültél, akkor miért érzed fontosnak, hogy távolról szidd az országot?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!