Ez szerintetek is szégyen?
Hogy a magyar emberek nagy része nem beszél angolul, és itt azokra gondolok akiknek megvolt rá a lehetősége (pl. iskolában) hogy "ingyen" megtanulhassák, pedig még csak nem is nagyon nehéz vagy bonyolult nyelvről van szó mint az orosz kínai vagy japán.
De a legjobban az szokott bosszantani amikor megkérdezik hol tanultam meg ilyen jól angolul...hát az mindennek a teteje na mégis hol...az iskolában
De a kedvencem: "De jó neked hogy te beszélsz angolul"
Mi a véleményetek?
Nézd, nincs mindenkinek jó nyelvérzéke, és ha nincs mellette egy jó tanár, hamar elveszítheti a motivációját, ráadásul ebben az iskolai rendszerben kevés lehetőség van sokat beszélni angolul. Kevés óra, akkor is a nyelvtannal foglalkoznak, nem küldik a diákokat csereprogramokra - annyira azért nem egyszerű ma Magyarországon megtanulni egy idegen nyelvet, ha nem célzottan nyelvszakos az illető. Pl nekem sem sikerült, pedig én mindig évfolyamelső voltam szinte mindenből. És még a nyelvérzékem is ott van, tanulékony is vagyok, de nem jött össze. Most önszorgalomból tolom, kb alapfokon megy.
Egyébként minden nyelv bonyolult egy idő után. Azt nemigen nevezném angoltudásnak, hogy egy turistát eligazítasz kézzel-lábbal az Astoriáig.
azért a szobor faragás hegesztés stb. egy teljesen más dolog pl. lehet hobbi vagy szakmai okból valaki ebből jó
De az Angol egy alap ma már (főleg a Globális információ áramlás korában ahol az internet nagy része is Angol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!