Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez szerintetek is szégyen?

Ez szerintetek is szégyen?

Figyelt kérdés

Hogy a magyar emberek nagy része nem beszél angolul, és itt azokra gondolok akiknek megvolt rá a lehetősége (pl. iskolában) hogy "ingyen" megtanulhassák, pedig még csak nem is nagyon nehéz vagy bonyolult nyelvről van szó mint az orosz kínai vagy japán.

De a legjobban az szokott bosszantani amikor megkérdezik hol tanultam meg ilyen jól angolul...hát az mindennek a teteje na mégis hol...az iskolában

De a kedvencem: "De jó neked hogy te beszélsz angolul"

Mi a véleményetek?

2014. nov. 22. 10:15
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:

Sajnos amit az ember megtanul az iskolában nem mindig veszi hasznát felnőttként, illetve felnőttként már jobban átlátja azt,hogy mi fontos és miért. Továbbá változnak a körülmények is.

Nem mindegy,hogy hány éves ember kérdez rá,hogy hol tanultál meg ilyen jól. Aki 40 év körül van,annak az oroszt kellett megtanulnia,de annak most kevesen veszik hasznát.

Ehhez még hozzájön az is,amit már előttem írtak,hogy nem mindenkinek van nyelvérzéke.

Nem mondom,hogy a szabályok megtanulása értelmetlen,de azért lássuk be,hogy aki ráérez a mintákra ,ritmusra stb.,annak nagy szerencséje van.

Egyébként sok embernek gyorsabban menne,ha angol anyanyelvűek között élne sokáig.Sok esetről hallottam ,akik saját országukban tanulták az angolt,de egy év angolok között többet ért,mint addig az összes.

Összességében azt mondanám, hogy örülj neki,hogy neked jól megy ilyen körülmények között is. Aki nem tud úgy beszélni azzal pedig legyél kicsit megértő, mert lehet ő meg azt nem érti,hogy nem lehet megoldani olyan matek feladatokat ,amiket te nem tudsz.

2014. nov. 22. 11:37
 12/39 anonim ***** válasza:
Tudod, Kérdező, ha nem lennél ennyire arrogáns, akkor nem írnám ezt, de így teljesen megérdemled: szóval nem, az nem szégyen, ha valaki esetleg nem tanult meg jól angolul. De hogy te a saját anyanyelveddel ennyire hadilábon állsz, nahh, az ciki.
2014. nov. 22. 11:45
 13/39 A kérdező kommentje:
Miért lennék arrogáns ?! Mert leírom a véleményem? Talán sajnálnom kéne valakit a saját lustasága miatt? Magyarul meg köszönöm de elég jól beszélek...(meg amúgy is a magyar nehéz..)
2014. nov. 22. 11:51
 14/39 anonim ***** válasza:

Szerintem ez sok tényezőtől függ. Egy: sok embernek nem jó a nyelvérzéke. Kettő: sok iskolában nem jó a tanár. Nem mindegy, hogy az illető hova jár gimnáziumba. Az általános iskolát már nem is nagyon hozom fel, mert ott egy csoda, ha az ember jól megtanulja az alapokat. Három: az emberek nagyobbik része érdektelen, motiválatlan a tanulás terén. Azok, akik kiemelkednek és egyetemre mennek, eleve kevesebben vannak.

A nyelvtanuláshoz kell elsősorban szorgalom, azonkívül nyelvérzék. Van, akinek nincs nyelvérzéke, a legtöbben meg szerintem egyszerűen nem elég szorgalmasak. Sokan nem is értik meg, hogy a nyelvtanulásban mennyire fontos a precizitás, és hogy honnantól kezdődik a használható nyelvtudás. A legtöbb németül tanuló ismerősöm össze-vissza keveri a névelőket, mert nem értik, mennyire fontos pontosan tudni. A legtöbb ember, aki középfokon vagy az alatt beszél egy nyelvet, azt hiszi, jól tud. Nekem angolból 3 felsőfokúm van, jártam Angliában egyetemre, mégis érzem, hogy még mindig milyen sok hiányosságom van, mert ahhoz, hogy valaki rugalmasan tudjon fogalmazni és azonnal megértsen mindent, nagy rutin és a helyi nyelvváltozat ismerete kell. És a szókincs sosem lehet elég nagy. Pl. most tanulom egy egyetemi kurzus keretében az angol kiejtés elméletét, és megdöbbenek, hogy mennyi minden rosszul rögződött be és mennyi mindenről csak félismereteim voltak. Pedig ez egy olyan dolog, aminek a legalapvetőbbnek kéne lennie a nyelvtanulásban, és nem is értem, hogy miért nem a kiejtés elméletével és gyakorlatokkal indítják bármiféle nyelv tanítását. A legtöbb magyar angolul tanuló nem is tudja, hogy a w az egy külön betű és semmi köze a mi v-nkhez, vagy hogy mik azok a hehezetes mássalhangzók.

2014. nov. 22. 12:05
 15/39 anonim ***** válasza:

"(meg amúgy is a magyar nehéz..)"

Nem annyira, mint azt a közvélemény hiszi. Pl. a magyar hangzókészlet sokkal, de sokkal egyszerűbb az angolnál.

2014. nov. 22. 12:06
 16/39 anonim ***** válasza:
Nem szégyen. Örülj neki, hogy tudsz angolul és ne nézz le másokat, akik mást tudnak. Én például elég jól tudok latinul, pedig az iskolában már angolt tanultam, de nem tetszett és nem foglalkoztam vele, Két nyelvvizsgám van egyébként, egy sem angolból.
2014. nov. 22. 15:00
 17/39 anonim ***** válasza:

És még valami, kérdező. Azt írod, hogy elég jó vagy magyarból is. Ehhez képest a központozásod nem a magyar, hanem az angol szabályokat követi.

"Soha ne feledd, miképen idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség." (Kölcsey Ferenc)

2014. nov. 22. 15:06
 18/39 A kérdező kommentje:
azt mondtam "beszélek" azt sose állítottam hogy tökéletesen írok
2014. nov. 22. 15:33
 19/39 anonim ***** válasza:
Oo, nem írsz tökéletesen... És akkor még igen finoman fogalmaztál. :D
2014. nov. 22. 16:42
 20/39 anonim ***** válasza:
Világos. A rossz magyar helyesírás szerintem nagyobb szégyen, mint az angoltudás hiánya.
2014. nov. 22. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!