Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Több nyelven beszélők! Szokott...

Több nyelven beszélők! Szokott nektek olyan lenni, hogy nem az anyanyelveteken hanem egy másik nyelven gondolkoztok?

Figyelt kérdés
Például ha valaki angolt tanul van hogy angolul gondolkozik?:)
2014. aug. 6. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Én szoktam szlovákul és angolul is, de nem sokáig. :)
2014. aug. 6. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Néha igen.
2014. aug. 6. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Amikor az adott nyelvet használom, akkor az adott nyelven rakom össze a gondolataimat. Aztán van, hogy a német fórum bezárása után még néhány percig németül gondolok át dolgokat.
2014. aug. 6. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó, én is pont így vagyok. :) Rengeteget olvasok angolul, az adott témáról általában angolul gondolkozom, mert a "szakszavakat" angolul tudom, aztán nekem egyszerűbb nem félig angolul, félig magyarul gondolkodnom.
2014. aug. 7. 05:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen. De akármilyen nyelven is hallottam valamit, ha később visszagondolok rá, teljes egészében magyarul emlékszek az elhangzottakra.
2021. dec. 24. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!