Hogyan kezdjek el másik nyelven gondolkodni?
A minap letöltöttem Cifra Éva - Egy hónap alatt angolul c. könyvét. Még csak úgy gondoltam belekukkantok az első pár részbe.
Amikor átolvastam a főneveket és mellékneveket rádöbbentem, hogy pár szó kivételével, én ezeket már mind tudom, mind bennem van, használhatnám.
Tanulmányoztam a könyv szerkezetét, illetve egy korábban elolvasott könyvből (Benny Louis - Nyelvhack kézikönyv) szerzett tudást próbáltam felhasználni, és arra jutottam, hogy nekem van egy remek alapom angolul, az egyedüli baj a gondolkodás.
Hogyan kezdjek el angolul gondolkodni? Minden bizonnyal, ha 1-2 hónapig angolul próbálok gondolkodni, akkor előbb-utóbb összeállnak az asszociációim is, és onnantól már a beszéd is könnyebb lesz.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia
Én bár csak "hobbiból" űzöm az angol nyelv használatát de nálam ez működött. Igaz nekem nem ez volt vele a célom csak egyszerűen elkezdtem.
Ha valamit csinálsz, mondjuk főzöl vagy takarítasz közben mondd angolul, hogy mit csinálsz.
Ha egyedül vagy hangosan is mondhatod de magadban is lehet csak úgy nem annyira effektív.
Mindig próbáld mondani, hogy éppen mit csinálsz.
Például: Most pedig megpucolom a hagymát és a burgonyát.
Azután elmosogatom a piszkos edényeket.
Sok sikert hozzá, remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!