Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan kezdjek el másik...

Hogyan kezdjek el másik nyelven gondolkodni?

Figyelt kérdés

A minap letöltöttem Cifra Éva - Egy hónap alatt angolul c. könyvét. Még csak úgy gondoltam belekukkantok az első pár részbe.

Amikor átolvastam a főneveket és mellékneveket rádöbbentem, hogy pár szó kivételével, én ezeket már mind tudom, mind bennem van, használhatnám.

Tanulmányoztam a könyv szerkezetét, illetve egy korábban elolvasott könyvből (Benny Louis - Nyelvhack kézikönyv) szerzett tudást próbáltam felhasználni, és arra jutottam, hogy nekem van egy remek alapom angolul, az egyedüli baj a gondolkodás.

Hogyan kezdjek el angolul gondolkodni? Minden bizonnyal, ha 1-2 hónapig angolul próbálok gondolkodni, akkor előbb-utóbb összeállnak az asszociációim is, és onnantól már a beszéd is könnyebb lesz.

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. jún. 29. 11:30
 1/5 anonim válasza:
100%

Szia

Én bár csak "hobbiból" űzöm az angol nyelv használatát de nálam ez működött. Igaz nekem nem ez volt vele a célom csak egyszerűen elkezdtem.

Ha valamit csinálsz, mondjuk főzöl vagy takarítasz közben mondd angolul, hogy mit csinálsz.

Ha egyedül vagy hangosan is mondhatod de magadban is lehet csak úgy nem annyira effektív.

Mindig próbáld mondani, hogy éppen mit csinálsz.

Például: Most pedig megpucolom a hagymát és a burgonyát.

Azután elmosogatom a piszkos edényeket.

Sok sikert hozzá, remélem segítettem.

2014. jún. 29. 16:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen én is gondoltam valami hasonlóra, egyébként köszi, ha neked ment nekem is fog! :)
2014. jún. 29. 21:27
 3/5 anonim válasza:
En az olaszt tanultam magamtol. (Igaz, hogy ketnyelvu vagyok, igy az olaszt szinte azonnal elkezdtem tanulni a suliban, mert nekem meg volt az angol es a magyar es akkor az olaszt valasztottam ami tetszett) es most hamarosan erettsegizem, nem sokara megpobalom a felsofokut. En nagyon sok filmet, videot, interview-t neztem, olvastam ujsagot, lakerendezo ujasgot, blogokat. A leghasznosabbak (persze az anyanyelvi környezet/beszelgetotars utan) ezek, mert igy atall az agyad erre a gondolkodasra, mivel nagyon gyakran hallod. A kulcs az, hogy sokat, sokat es hosszabb tavon (az utobbi idpben sokat fejlodtem olaszbol, az az 1-2 honap eleg is. Meg persze jo az Elozo felvetese is. Nekem inkabb azzal van baj, hogy nem tudom Angliaban milyen nyelvvizsgat tegyek...
2014. jún. 30. 11:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Hmmm, köszönöm a választ! Alaposan átgondolom a helyzetemet, az angolban az a jó, hogy még itthon is minden 10. szomszéd beszéli, akivel lehet társalogni. Köszönöm a választ! :)
2014. jún. 30. 18:28
 5/5 anonim válasza:
Igen, ez is jo gondolat, ha sokat beszelsz akar nem anyanyelvuekkel is. Ugy is tanulsz (mindennapi szituaciok, kifejezni magad, mert eloben mas!). Amugy meg szivesen, orulok, ha adtam otletet. :)
2014. jún. 30. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!