Nehéz a norvég nyelv?
Nem tudom, elkezdjem-e tanulni...főleg a nyelvtanától és a kiejtésétől félek...akinek van tapasztalata kérem segítsen!
Nem azért akarom, mert kiköltözöm Norvégiába, csak hobbiból + azt hallottam, ha tudok norvégul akkor megértem a dánt is...de mennyire nehéz?
Gondolom te a bokmål nyelvjárást szeretnéd megtanulni, az könnyű. Elvileg a norvég a világon a 3. legkönnyebb nyelv.
Kiejtést, nyelvtant itt tudod megnézni:
A szavakat a nemmel együtt kell megtanulni (3 van, de szinte mindig csak a hímnemet és a semlegesnemet használják).
Ehhez ajánlom ezt a szótárat:
Kicsit béta verziós, de sok szó van benne.
Ncore-ról le tudod szedni a Kezdők norvég nyelvkönyvét, annak a nyelvtani részét a hátuljában találod + a szavakat is.
Leginkább a kiejtés szokták nehéznek találni a norvég tanulók.
Szia!
Egyáltalán nem nehéz a kiejtés, csak az elején, amíg meg nem érted a logikáját.
Én is hobbiból tanulom, és nagyon szeretem. A nyelvtan nem vészes. Nagyjából az angollal egy szinten van. Ha tudsz angolul vagy németül, az nagyon meg is fogja könnyíteni a tanulást, mert vannak hasonlóságok a nyelvtanban és a szavakban is.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan privit, szívesen válaszolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!