Mely nyelven tanuljak az alábbiak közül? (többi lent)
Jelenleg 14 éves vagyok, németül tanulok az iskolában 5. éve, az angol se megy rosszul, azt 9.-ben kezdem. Később Nyugat-Európában vagy Skandináviában, esetleg Svájcban vagy Luxemnurgban élnék. A legjobban Hollandia és valamelyik Skandináv ország vonz. Ti melyik nyelven tanulnátok először hobbiszinten és autodidakta módon?
dán,svéd,norvég (norvég sztem a legkönnyebb, de svédet meg többen beszélik...)
holland
francia
luxemburgi
(orosz,japán)
Ha a nyelvek hasonlóságát nézzük, akkor a hollandot javasolnám, a német legközelebbi rokonnyelve, az angol és a német nyelvtan között van. A skandináv nyelvek se rosszak. Ezek a nyelvek ráadásul egy, a germán alcsaládba tartoznak.
A francia szókincs nagy része megegyezik az angollal, sőt nyelvtanilag is hasonlóak.
A japán elég szeparált nyelv, az orosz se annyira rossz, ott mondjuk a magyarral van nagyobb szókincs-egyezés.
De az is számít, hogy melyiknek vennéd hasznát.
Ha a holland felé húzol (és még jövőt is látsz benne), akkor abba kellene belevágnod, de szerintem ezt valahol magadban már el is döntötted :)
A svéd meg nem különösebben nehezebb, mint a norvég. A dán természetesen már más tészta, ők még egymást sem értik meg.
A luxemburgi a francia és a holland furcsa keveréke, nem ajánlom. A francia tűnik a leghasznosabbnak, de a kiejtése kegyetlen. :) A másik előnye a franciának, hogy az angol szókincs nagy része belőle származik, míg a holland szókincs a németre hasonlít.
Rengeteg minden ugyanaz a hollandban, mint a németben, annyival, hogy sokkal egyszerűbb (nincsen főnévragozás például). A szó alakja pedig néhol az angolra hasonlít.
Szerintem a hollandot válaszd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!