Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mely nyelven tanuljak az...

Mely nyelven tanuljak az alábbiak közül? (többi lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg 14 éves vagyok, németül tanulok az iskolában 5. éve, az angol se megy rosszul, azt 9.-ben kezdem. Később Nyugat-Európában vagy Skandináviában, esetleg Svájcban vagy Luxemnurgban élnék. A legjobban Hollandia és valamelyik Skandináv ország vonz. Ti melyik nyelven tanulnátok először hobbiszinten és autodidakta módon?

dán,svéd,norvég (norvég sztem a legkönnyebb, de svédet meg többen beszélik...)

holland

francia

luxemburgi

(orosz,japán)

2014. ápr. 6. 15:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nyelvek hasonlóságát nézzük, akkor a hollandot javasolnám, a német legközelebbi rokonnyelve, az angol és a német nyelvtan között van. A skandináv nyelvek se rosszak. Ezek a nyelvek ráadásul egy, a germán alcsaládba tartoznak.

A francia szókincs nagy része megegyezik az angollal, sőt nyelvtanilag is hasonlóak.

A japán elég szeparált nyelv, az orosz se annyira rossz, ott mondjuk a magyarral van nagyobb szókincs-egyezés.

De az is számít, hogy melyiknek vennéd hasznát.

2014. ápr. 6. 16:49
 2/16 A kérdező kommentje:
A japánt most is tanulgatom, de csak mert érdekes és tetszik a kultúra, de sok jövőt nem látok benne. Az orosz nagyon nem tetszik, viszont Oroszo. gazdaságilag jelentős, ezért gondoltam erre. A francia se tetszik nagyon, de szintén fontos lehet EU-n belül. Maradtak a skandináv nyelvek és a holland, főleg ezek között kell döntenem, ott szeretnék majd élni. A holland melett szól h kb 20-25 millió beszélője van, a norvég pedig könnyebb lehet, a dán és svéd nehezebb... Nagy kérdőjelek vannak bennem, kicsit talán a holland felé húzok...
2014. ápr. 6. 17:53
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha a holland felé húzol (és még jövőt is látsz benne), akkor abba kellene belevágnod, de szerintem ezt valahol magadban már el is döntötted :)

A svéd meg nem különösebben nehezebb, mint a norvég. A dán természetesen már más tészta, ők még egymást sem értik meg.

2014. ápr. 6. 18:02
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen, lehet h tényleg a holland lenne jó számomra... A svédről azt találtam, h tonális nyelv és fontos szerepet játszik a hangsúly, amiben béna vagyok :/ meg csupán 10 millióan beszélik. A dán kiejtés az sok nekem :D a norvég helyesírás pedig nem igazán követi az amúgy se egyszerű kiejtést. Úgyhogy mnarad a holland, francia, luxemburgi. Talán holland lesz. Kinek van valamilyen tapasztalata vmely nyelvvel? Kérek még válaszokat :)
2014. ápr. 6. 19:59
 5/16 anonim ***** válasza:

A luxemburgi a francia és a holland furcsa keveréke, nem ajánlom. A francia tűnik a leghasznosabbnak, de a kiejtése kegyetlen. :) A másik előnye a franciának, hogy az angol szókincs nagy része belőle származik, míg a holland szókincs a németre hasonlít.

Rengeteg minden ugyanaz a hollandban, mint a németben, annyival, hogy sokkal egyszerűbb (nincsen főnévragozás például). A szó alakja pedig néhol az angolra hasonlít.

Szerintem a hollandot válaszd!

2014. ápr. 6. 20:17
 6/16 A kérdező kommentje:
Már én is érzem h hollandul kéne tanulnom :) a német nagyon jól megy biztos segítségemre lesz. Én viszont nem tudom h melyiknek nagyobb a jelentősége? Valamely skandináv nyelvnek, vagy a hollandnak, melyet még gyarmatokon beszélnek? Nem szeretnék rosszul dönteni :/ a hollandhoz milyen anyagot ajánlotok? Én a Kezdők ... nyelvkönyve sorozatra gondoltam, az milyen?
2014. ápr. 6. 21:37
 7/16 anonim ***** válasza:
Annak az országnak a nyelvét tanuld, ahova majd ki akarsz költözni!
2014. ápr. 8. 12:52
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen, ezért gondoltam a hollandra és a norvégra :) bár úgy hallottam, Norvégiában nehéz letelepedni :(
2014. ápr. 8. 15:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Norvégiában, ha nem olyan a szakmád, amire ott szükség van, akkor egyrészt borzasztóan költséges (bár ez mindenképpen fennáll), másrészt pedig borzasztóan nehéz letelepedni. Még egy sima takarítómunkát is hónapokig keresett az egyik ismerősöm.
2014. ápr. 8. 15:44
 10/16 A kérdező kommentje:
És Hollandiával van vkinek tapasztalata?
2014. ápr. 8. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!