Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mely nyelven tanuljak az...

Mely nyelven tanuljak az alábbiak közül? (többi lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg 14 éves vagyok, németül tanulok az iskolában 5. éve, az angol se megy rosszul, azt 9.-ben kezdem. Később Nyugat-Európában vagy Skandináviában, esetleg Svájcban vagy Luxemnurgban élnék. A legjobban Hollandia és valamelyik Skandináv ország vonz. Ti melyik nyelven tanulnátok először hobbiszinten és autodidakta módon?

dán,svéd,norvég (norvég sztem a legkönnyebb, de svédet meg többen beszélik...)

holland

francia

luxemburgi

(orosz,japán)

2014. ápr. 6. 15:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem a svéd nagyon könnyű volt az angol után.

A dánt és a norvégot pedig meg lehet vele érteni. Én is nagyjából megértem, ha a szöveg olyan, hogy svédül megérteném...

Na, akkor most mit mondjak? Tanulj, mert én is, és szeresd Svédiát, mert én is, vagy azt, hogy ne, mert konkurencia? :D

2014. ápr. 8. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Ja, és autodidakta tanulom, másfél éve.

Most pedig mindjárt kezdem a finnt, de az horribilisen nehéz lesz ez után a gyerekjáték-svéd után.

A finnhez képest a svéd egy bébi. :D

2014. ápr. 8. 16:45
 13/16 A kérdező kommentje:
De a svédről azt olvastam h fontos szerepe van a hangsúlynak :/ nem tudnám megtanulni
2014. ápr. 8. 17:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Rémítgetnek itt minden hülyeséggel.

Az angol kiejtésre is mondják, hogy nehéz, de nem értem, mi lenne rajta nehéz.

Amely szót ismersz, azt ki tudod ejteni, amelyet meg nem, azt ki se fogod ejteni, mert nem ismered, hogy használnád már akkor? Ennyi...

2014. ápr. 8. 17:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Alapvetően te döntöd el, melyiket szeretnéd. Bármelyiket elkezdheted, jól jössz ki.
2014. ápr. 8. 20:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! Később döntök majd :)most még a német+angol nagyon fontos a suli miatt :D
2014. ápr. 10. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!