Ha a wc-be ránk kopognak, miért többes számban mondjuk, hogy "vannak"?
Figyelt kérdés
vagy valaki lelő egy személyt, akkor miért az van az újságokban, hogy az illetőt lelőtték (többen)?2009. dec. 19. 20:50
1/23 anonim válasza:
nemtom de ezen már én is gondolkoztam:)
remélem valaki megadja a választ:)
2/23 anonim válasza:
lehet h a kakit is beleértjük :$
3/23 anonim válasza:
Én sose mondtam még olyat, hogy "vannak". Mindig foglaltat mondok. Mivel a gyilkosok nevét sose mondják meg, nyilván nem azt mondják hogy a gyilkos lelőtte, hanem hogy XY-t lelőtték. Mert az nem olyan konkrét kifejezés. Gondolom én...
4/23 anonim válasza:
Azt kell mondani, hogy foglalt. A vannak olyan általános iskolás szokás.
5/23 anonim válasza:
hjaj most offolni fogok de ezt nem hagyhatom ki:D
8.-ban ültem szép csendben a vécén,erre rámtört két elsős kiscsaj. én villámgyorsan elkaptam a kilincset,és rájuk mordultam hogy "foglalt!". erre egy ilyen párbeszédet nyomtak le:
"- Te,ki ez?
- Nem tudom,nézzük meg."
és ismét rámtépték az ajtót! :D:D
15/L
6/23 anonim válasza:
mert passzív szerkezet...azért lőtték le...csak szebben mondják, nem úgy hogy le lett lőve...
7/23 anonim válasza:
Én egyszer egy gimnáziumban voltam a wc-n, és oda járnak általános iskolások is, valahogy elfelejtettek kopogni,és autómatikusan rám nyitottak, még jó hogy már öltöztem fel.Kis h*lyék.
8/23 anonim válasza:
Én ilyet még sosem mondtam, általában azt szoktam, hogy "Nem nyert!" :D
9/23 anonim válasza:
Én vissza szoktam kopogni .
Kár h nem látom az arcukat ilyenkor :-)
10/23 anonim válasza:
a visszakopogáson nagyon sokat röhögtem.... :)
legközelebb mén is kipróbálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!