Franciasok! Tobbes szamu fonoveket amelyek s-el vegzodnek, ugyanugy ejtjuk ki mint egyes szamban?
Peldaul:
grand - grands
parent - parents
différent - differents
concrèt - concrèts
distinct - distincts
Tehat ugyanugy ejtem ki tobbes szamban is mint egyes szamban?
A kovetkezokrol peldaul tudom hogy ugyanugy ejtjuk ki a tobbes szamot mint az egyes szamot:
un enfant - des enfants -> tehat tobbes szamban nemcsak az s nem hallatszik hanem a t sem.
Azt akarom tudni pontosan hogy akkor tobbes szamban mindig a ket utolso massalhangzo nem hallatszik (massalhangzo + s)? Vagy ez valtozo lehet?
Nagyon szepen kerem irja le az aki pontosan tudja. Nagyon fontos.
Elore koszonom.
Azt tudom hogy az s-t nem ejtjuk ki!
Engem az s elotti massalhangzo kiejetes vagy nem kiejtese erdekel!!!!
Es azokat a fonoveket amelyeknek nem -s a vegzodese tobbes szamban, nem hoztam szoba, mert tisztajaban vagyok veluk.
Koszonom a valaszokat.
Foleg neked masodik valaszolo! Most vilagosabb.
3dik: en is igy tudtam, hogy a grand egyes szamban gran-nak hallatszik es grands- grand-nak.
DE!
Ugy nez ki hogy nem mindenhol megy ez, mert nezd:
un enfant (anfan) es des enfants (anfan) -tobbes szamban is ugyanugy ejtjuk.
Na ezert tettem fel ezt a kerdest! Mert van olyan szo ahol csak az s nem hallatszik tobbes szamban, de van olyan ahol az s EZ AZ AZELOTTI MASSALHANGZO IS!
Na ezt akarom tisztazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!