Tudsz tanítani nekem szavak kiejtését? Amiket mindenki rosszul mond, de azt nem úgy mondják helyesen.
Most hallottam, hogy a Nike az nem "nájki" hanem "nájk" és rakerdeztem, hogy rosszul mondja ismerős, mire hogy mindenki rosszul mondja, ő mondja jól! Mert így kell kiejteni az Amerikai cég nevét.
Tudsz mondani ilyen szavakat? Amik rosszul vannak benne a koznyelvben?
Taníts kérlek! :D
Röhej, de Igaly Diána által is használt lőszert a NIKE Fiocchit is Nájkiként kérik a boltban ☺. Pedig azt a NIKE Fiocchi lőszergyártó cég gyártja, és a NIKE mert Nitrokémiai ipartelepek volt a gyár neve nem nájtrokímiai ☺.
Kassán meg a Nájkiba mennek tippelni, lottózni, pedig az ottani NIKÉ fogadóirodák a görög istennő nevét viselik akit atyja Zeusz sem becézett nájkinak ☺. Szóval "okosok" mindenütt vannak.
A Youtube-ról:
A t utáni u betűt ugye elvileg "ju"-nak ejtik az angolban. Ha előtte egy t áll, akkor "tju" lenne, de ez összemosódik egy ty-szerű hanggá. (Ahogy pl. a "during" szót is szinte gy-vel ejtik.)
Az amerikaiak (USA) viszont hajlamosabbak sima u-nak ejteni, ahogy New Yorkot is gyakran hallani ott "nú jork"-nak "nyú jork" helyett.
Na jó, a New York rossz példa volt, mert abban pont nincs U, de mindegy, a lényeg ugyanaz. :))
(#7 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!