Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire fontos az, hogy a...

Mennyire fontos az, hogy a német névelőket helyesen használjuk beszélt nyelvben? Mennyire figyelnek oda az anyanyelvi beszélők arra?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy van néhány szó, ami mást jelent, ha más névelő van előtte és tudom, hogy az alapvető szavak nemeit illik tudni, de ezeket leszámítva, mennyire fontos pontosan tudni őket?

#derdiedas
2013. dec. 7. 20:52
 1/5 anonim válasza:
Eléggé. Ugyanis a német nyelvtan legtöbbje a der/die/das névelőre épül..ha ezeket nem tudod akkor se melléknevet se főnevet se semmit nem tudsz szinte ragozni..
2013. dec. 7. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Sztem meg nem nagyon. Persze, ha nem erthetö a mondat, mert rosszul hasznaltam/ragoztam a nevelöt, visszakerdeznek, de egy sima mondatban, alany vagy targyesetben szinte nem is halljak az nevelöt.
2013. dec. 7. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mi a célod. Van olyan külföldi ismerősöm, aki beszél vmennyire magyarul, de a ragokat többnyire elrontja. Ettől még simán kommunikálunk, csak vicces (aranyos). De komolyabb helyen gondolom nem az a cél, hogy viccesnek/aranyosnak tartsanak.
2013. dec. 7. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Nekem mesélte a némettanárom, hogy mikor Németországban volt, találkozott kevésbé művelt németekkel is, és ők bizony ugyanúgy tévesztették németül a névelőket, mint ahogy magyarul is van, aki hibákat ejt beszéd közben.
2013. dec. 7. 21:36
 5/5 anonim válasza:
39%
A németek alapvetően szerintem helytelenül beszélnek. Én 14 voltam mikor kint éltünk, de határozottan állítom, hogy helyesebben beszéltem, mint azok, akik pl születésük óta kint laktak. (Én 2 évet voltam kint), egyébként szerintem nem gáz, ha valaki nem tudja a névelőket. Én se tudom mégis megértettek.
2017. febr. 19. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!