Szerintem a francia nyelvtan nem egyszerűbb a németnél. Mindkettőt tanulom. De A kiejtése miatt nehezebb a francia, de azon az első pár hónap után túljutsz. Valamint az igeragozása is sokkal nehezebb, mint a németnek. Aki angolból indul, annak nagyon nehéz, én németből indultam, így nem az.
Egyébként nagyon nagy butaságot írt az, aki azt mondta, hogy a szegényebb országoknak is hivatalos nyelv, nem okosak, sőt... és mégis beszélik. Persze, mert anyanyelv-.- ha meg nem, azt a pár szót, ami a mindennapi élethez kell könnyű elsajátítani, egymás után rakni a szavakat.
2009. dec. 10. 18:46
22/32 anonim válasza:
non :'( pedig szeretnék
2009. dec. 10. 19:09
23/32 anonim válasza:
oui, un peu (:
2011. jan. 31. 22:38
24/32 anonim válasza:
j'adore la langue francaise mais je déteste le prof... ://
demain, j'ai bc de choses á faire , je vais dormir :))
bonne nuit mes francais(e)s !!! :)))))
2011. febr. 9. 22:01
25/32 anonim válasza:
Akik franciául írnak, miért nem írják legalább helyesen a betűket? :D
Második éve tanulom a gimiben, még eléggé az elején járok, de szeretném legalább középfokig vinni C:
2011. márc. 29. 14:46
26/32 anonim válasza:
Sajnos nem, de szeretnék:) Elég nehéznek tűnik, mert (ahogyan egy előző válaszadó írta) angollal indultam, abból felsőfokúm van, de németből is sikerült összeszednem a középfokút, bár azt nehezebben, mert sokkal összetettebb a nyelvtana mint az angolnak. Bár azt is hozzátenném, hogy a némettől már undorodom, nagyon csúnya nyelvnek tartom:D A francia viszont szerintem nagyon szép, úgy terveztem, hogy (most fogok érettségizni, ősztől egyetemista leszek terveim szerint:)) felveszem a franciát. Alig várom:)
2011. ápr. 2. 22:42
27/32 anonim válasza:
5. eve tanulom a franciat emelt szinten,es elmondhatom: nem konnyu (ahogy egy nyelv sem). Szerintem a kiejtes a legkevesebb. Ami szamomra a legnehezebb,az a rengeteg kivetel a kulonbozo igeidoknel. De ha vki egyszer raerez a nyelv logikajara,strukturajara (mert erosen van,sokkal inkabb,mint az angolnak v a nemetnek,szerintem) ,akkor onnantol kezdve nyert ugye van!:-) En csak olyannak ajanlom belekezdeni,akiben rengeteg kitartas van es nem adja fel egykonnyen!!
2011. jún. 2. 22:46
28/32 anonim válasza:
je déteste les profs , qui m'ont élevé. :(((((
2011. jún. 2. 22:59
29/32 anonim válasza:
Szia!
Én francia szakra jelentkeztem, remélem fel is vesznek. Jól döntöttél, igazán szép nyelv. :) És még sorolhatnám az előnyeit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!