Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Beszélsz franciául?

Beszélsz franciául?

Figyelt kérdés
:]
2009. nov. 13. 17:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Et toi?
2009. nov. 13. 17:57
 2/32 anonim ***** válasza:
Moi, je parle francais trés bien.
2009. nov. 13. 18:05
 3/32 anonim ***** válasza:
Nem tanítotok meg?xD
2009. nov. 13. 18:08
 4/32 anonim ***** válasza:
24%
szerintem nagyon kevesen beszélnek franciául..vagyis kevés az olyan, aki felnőttkorára folyékonyan beszél..csak az értelmesebb felsőréteg..ez egy nagyon előkelő nyelv és nehéz is, tehát csak a legokosabbak tanulják.
2009. nov. 13. 18:17
 5/32 anonim ***** válasza:
Gimiben, mint második nyelv tanultam, de kétlem, hogy egy bonyolultabb mondatot össze tudnék rakni:D
2009. nov. 13. 20:05
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

"csak az értelmesebb felsőréteg..ez egy nagyon előkelő nyelv és nehéz is, tehát csak a legokosabbak tanulják."

Nemigazán...Az is csak ugyan olyan nyelv,mint a többi,bárki meg tudja tanulni,csak akarni kell.Nem kell hozzá se előkelőnek,se okosnak,se gazdagnak,se intelligensnek lenni,hogy valaki franciául tudjon:)

2009. nov. 13. 23:07
 7/32 anonim ***** válasza:

moi? non.

j'ai étudié la langue francaise dans l'école grammaire, mais j'ai oublié tout.

2009. nov. 13. 23:43
 8/32 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet azzal, aki azt mondja, hogy nem kell hozzá okosnak lenni. Igenis csak az okos emberek tudják megtanulni, akiknek van nyelvérzékük, mert a francia tényleg sokkal nehezebb, mint a többi nyelv. Gondolom, te nem tudnád megtanulni és azért osztod itt az észt.
2009. nov. 14. 00:02
 9/32 anonim ***** válasza:
Idén tanulom 6. éve kötelezően, nem nagyon szeretem, de egész jól beszélem. Szóval simán elbeszélgetek franciákkal, ha arról van szó. :)
2009. nov. 14. 08:46
 10/32 anonim ***** válasza:

"csak az értelmesebb felsőréteg..ez egy nagyon előkelő nyelv és nehéz is, tehát csak a legokosabbak tanulják."

Bocs a kötekedésért, de én meg veled nem értek egyet, mondom is miért:

A francia tényleg viszonylag nehéz nyelvnek számít, de nem kell "okosnak, gazdagnak, felsőbb rétegbelinek", meg mittomén minek lenni, h vki megtanulja. Csak h pár példát említsek:

Francia hivatalos nyelvnek számít pl:

Elefántcsontpart,Közép-afrikai Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság,...etc. A legszegényebb afrikai országok(!!!), mégis rendesen beszélik, és mellette valószínűleg más nyelv(eke)t is, pedig ezek közül az országok közül nem csak h nem felsőbb rétegbeliek beszélik, hanem még olyanok is, akik akik iskolákba sem járnak nagyon( 14 éves korig van tankötelezettség pl a Közép-afrikai Köztársaságban, ezeknek a fele nem jár be, -utána lehet olvasni-, persze itt is tovább lehet tanulni.).

Szóval ez nem teljesen így van, ahogy állítottad.

Az azért elgondolkodtató, h a nyomorban élő embereknek megy a nyelv, addig közülünk mennyivel kevesebb van, aki rendesen beszél min. 1 idegen nyelvet.

2009. nov. 14. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!