Jó nyelvérzékkel franciául vagy spanyolul tanulnál?
ez lenne a 9. nyelvem (egy erős középfok, a többi felsőfok ill. anyanyelvi szint) és nem tudok dönteni :( nagyon jó a nyelvérzékem, gyorsan tanulok, melyiket válasszam?
köszönöm
tanultam vagy tanulok németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul
ha ez a 9. nyelved akkor szerintem mindegy. A francia nehezebb mint a spanyol, de nekem a spanyol a kedvencem. Könnyű tanulni, könnyű a kiejtése, de azt mindenki maga tudja, melyik jön be jobban neki
19:59-es
Sajna nem hiszem hogy én lennék az embered. Autodidakta módon tanulom őket, ráadásul a franciából nem mondanám hogy magas szinten állok. Olvasáskor sok mindent megértek, vagy tudom, hogy kell kiejteni, de azt nem mondanám hogy minden megy is pl. az R egyáltalán nem... :) Beszéd meg főleg nem, bár 1-2 dolgot tudok. Meg azt most félre is tettem, mert a spanyolt akarom tökéletesíteni. Minden lehetőséget megragadok interneten a tanulásra, könyvem nincs is. Rengetegféle oldalra felmegyek, videókat nézek, nyelvtant tanulok, olvasok, a kifejezéseket leírom egy füzetbe, bár a gyakorlása eléggé háttérbe szorult, most hogy belegondolok, de a bonyolultabb mondatszerkezetek gyűjtése, amit mondtam, nagy segítség. Így rögzülnek a fejben. Egyébként mind a két nyelv tetszik, csakúgy mint a többi latin, nekem ezek a gyengéim...
Inkább francia ha már választani kell, bár mondjuk nekem egyik sem tetszik. És túl érdekesnek sem tartom őket.
Megkérdezhetem, hogy mi a másik 8 nyelv amit beszélsz? Milyen idős vagy? És melyik a kedvenced?
köszönöm a válaszokat
nos a 8 nyelvem: német (anyanyelvem), szlovák, orosz, angol,arab, cseh, latin, magyar
szlovákot azért választottam, mert gondoltam, ha így megtanulok, akkor a cseht is fogom beszélni, de nem, az teljesen más. az orosznak tetszettek a betűi és olyan szép dallamos, magyarul a testvérem barátnője miatt tanultam meg - szép a csengése, de nekem van egy kis akcentusom , sajnos (másnál nincs, csak a magyarban),latin olyan romantikus,de nem a kedvencem, ezért sem tökéletes, az arab a párom és a családja miatt kellett, az angol meg iskolában kötelező volt . a rangsor (vagy mi): 1. arab,2. német, 3. magyar, 4. orosz, 5. angol, 6. cseh, 7.szlovák, 8. latin
és tényleg, jól beszélem a magyart? vagyis sok hibát csináltam a szövegekben?
19 éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!