A magyar nyelv hangzásra tényleg hasonlit az oroszhoz?
"Igen. да. Érted? знаешь?"
Ha azt akarod kérdezni,hogy "érted?",akkor nem "знаешь?" hanem "понимаешь?"
:)
A kérdezőnek: nem hiszem hogy hasonlítana rá.A magyar nem szláv nyelv ,mint az orosz.Meg a hangsúly is más.
Szerintem legfeljebb kicsit hasonlíthat,de annyira nem.
Harmadik vagyok.
Szerintem amúgy ezt csak az tudja 100%-osan megállapítani,akinek egyik nyelv se az anyanyelve.
Akinek orosz/magyar az anyanyelve,az nem biztos hogy meg tudja állapítani.Valamennyire meg tudja.
De az az igazi,mikor egyik se az anyanyelve az illetőnek.
Szerintem legalábbis.Ha meg esetleg kétnyelvű az ember (magyar-orosz),akkor szerintem megint csak nem tudja megmondani.
A "hogy hangzik egy nyelv" kérdésre valóban csak az tud válaszolni, aki nem ismeri az adott nyelvet és csakis a hangzás alapján hasonlítja másikhoz. De ha ez a magyar nylvről szól, akkor ezt nem itt kel kérdezni, hanem egy idegen nyelvű közegben.
Hallottam olyan véleményt egy írótól az ujgur nyelvről, hogy az ottani falusi teázóba (kvázi falusi kocsma) betérve ahogy megcsapta a helység zaja, nem figyelve a beszéd értelmére, olyannak tűnt mintha otthon lenne egy alföldi kocsmában, ráadásul az arcok is ugyan olyanok voltak. Nem tudom már ki mondta ezt a TV-ben, de arra emlékszem, hogy író volt aki ott járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!