Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olaszul vagy spanyolul kezdjek...

Olaszul vagy spanyolul kezdjek el tanulni?

Figyelt kérdés
melyiknek egyszerűbb a kiejtése vagy a nyelvtana? melyiket ajánlanátok?
2009. nov. 6. 18:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért mondták többen a spanyolt. AZzal én is tisztában vagyok, hogy szám szerint többetn beszélik, kizárólag Dél-Amerika lakossága miatt, de az kit érdekel Magyarországon? Mi közünk van Uruguayhoz? Magyarországon rengeteg olasz él, Te pl hány spanyol éttermet ismersz? Kereskedelem szempontjából sokkal több közünk van az olaszokhoz. Szerintem nem azt kell nézni hányan beszélnek egy nyelvet, hanem hogy hol élsz, és aszerint mit éri meg tanulni. Németül is kevesebben beszélnek mint spanyolul, mégis Mo-n arra van nagyobb szükség, főleg ha pl győri vagy kecskeméti vagy (az autógyárak miatt, de az idegenforgalom sem utolsó szempont) én most is olaszokkal dolgozok, olasz bőrt importálnak be, olaszra itthon van kereslet, spanyolul is tanultam, de semmi hasznát nem veszem azon kívül hogy mint nyelv, szép. AZ hogy Amerikában második nyelv, miért érdekes, ha közép-európai vagy? Ez akkor lenne fontos, ha Amerikában élnél. Amúgy itt, sztem olasz.
2010. máj. 25. 17:00
 22/23 anonim ***** válasza:

17:00

"szám szerint többetn beszélik, kizárólag Dél-Amerika lakossága miatt, de az kit érdekel Magyarországon?"

Az olasz és a spanyol kb. ugyanolyan elterjedt Európában. A spanyol viszont rendkívül elterjedt Európán kívül is.

"Magyarországon rengeteg olasz él, Te pl hány spanyol éttermet ismersz?"

Budapesti olasz éttermekben olaszul kell rendelni? Erre kell az olasztudás? :))))

"Kereskedelem szempontjából sokkal több közünk van az olaszokhoz."

Kb. ugyanúgy semmi, mint a spanyolokhoz. Van némi zöldség- és könnyűiparcikk-kereskedelem velük.

"Németül is kevesebben beszélnek mint spanyolul, mégis Mo-n arra van nagyobb szükség"

A német nyelvterület GDP-je és exportja óriási, sokkal nagyobb, mint a spanyolé. Az olasz kb. egy súlycsoport a spanyollal, viszont globális elterjedtség nélkül.

2010. máj. 26. 01:06
 23/23 anonim ***** válasza:

Miért kellene olaszul rendelni??? Ezt én soha nem mondtam,a munkalehetőségekről volt szó, nekem sok ismerősöm akkor kezdett el gyorsan olaszul tanulni, mikor fölvették egy-egy étterembe.

Nem értek egyet azzal, hogy ugyanakkora kereslet van a spanyolra, mert ez egy hülyeség. Nem kell elmélkedni, ki kell lépni az életbe, és megtapasztalni. Én soha sehol egy percig nem használtam, ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne olyan munkahely Mo-n ahol történetesen spanyolt kérnek, de elenyésző. Az olasz iránti kereslethez képest meg pláne.

Amit mondtam, Dél-Amerika lakossága megnyomja az arányt, de ahhoz sok közünk nincs, ennyi. Ha itt akarsz élni, nem azt kell nézni, Amerikában mit éri meg tanulni.

Az meg pláne hülyeség hogy csak zöldség-gyümölcs import jön Olaszból, ezt nem tudom ki találta ki, és honnan vetted, de hülyeséget azért nem kéne beszélni..

2011. jan. 27. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!