Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olaszul vagy spanyolul kezdjek...

Olaszul vagy spanyolul kezdjek el tanulni?

Figyelt kérdés
melyiknek egyszerűbb a kiejtése vagy a nyelvtana? melyiket ajánlanátok?
2009. nov. 6. 18:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%
Olaszt, csak olasz.o ba beszélnek ugy tudom... de spanyolt: Spanyol ország, és majdnem eglsz dél amerikéba...
2009. nov. 6. 20:37
 12/23 anonim ***** válasza:
86%

18:32

Még iylen hülyeséget .... ne hari, milyen szakos vagy? olasz vagy spanyol?

Sztem csakis spanyolt, az olasznak sok értelmét nem látom.

2009. nov. 6. 21:02
 13/23 anonim ***** válasza:
94%
Spanyol, lassan az USA második nyelve lesz, szóval nem árt.
2009. nov. 6. 22:35
 14/23 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:)
2009. nov. 7. 18:29
 15/23 anonim ***** válasza:

a spanyolt ajánlom, mert nagyon sok helyen beszélik és több lehetőséget látok benne ,mint az olaszba..habár mi tagadás az olasz egy gyönyörű nyelv, bár a spanyol sokkal szebb(L)

/spanyol szakos hallgató/

2009. nov. 10. 23:11
 16/23 anonim ***** válasza:

"melyiknek egyszerűbb a kiejtése"

Attól függ. Ugyanis mind a kettőnek rengeteg helyi változata van. A spanyol kiejtés elméletileg egyszerűbb, mert kicsit kevesebb hang van benne, bár mindkét nyelv kiejtése igen egyszerű. A helyi változatok pedig mindkét nyelvben sokfélék. Egy irodalmi, hivatalos olasz "tisztán", érthetően beszél. Egy olasz tájnyelv még az olaszok számára sem feltétlenül érthető. A mexikóiak tisztán, artikuláltan beszélnek, kb. úgy, mintha egy magyar beszélne spanyolul (nem pont úgy persze, de nem részletezem), ezzel szemben Chilében vagy Bolíviában az ember első benyomása az, hogy itt nem is spanyolul beszélnek körülötte (ugyanis a spanyol nyelv egyik fő ismertetőjele a sok sziszegő hang, és ezeket D-Amerikában hajlamosak lenyelni).

"vagy a nyelvtana?"

A spanyol nyelvtan néhol logikátlan, de egyébként rendkívül egyszerű és rugalmas. Az olasz is, minimális különbségekkel. Az olasz nyelvtan kicsivel bonyolultabb. A spanyolban az egyetlen nehézség az igék (sok rendhagyó ige van). Az újonc ettől eléggé megijedhet, amikor meglátja, hogy van vagy ezer rendhagyó ige, rengeteg rendhagyó alakkal. Némi gyakorlás után rá lehet érezni, hogy még abban is van rendszer. Az olaszban, legalábbis úgy látom, mintha kevesebb rendhagyó ige lenne.

Aki tud angolul vagy franciául, annak a spanyol, mint nagyon közeli nyelv, könnyebb. Az olasz kicsit messzebb van ezektől.

"melyiket ajánlanátok?"

A spanyolt, mert hasznosabb. Aki tud spanyolul és angolul, az utána már könnyen végezhet a franciával, azt követően lehet továbbmenni a portugálra, aztán az olaszra (szerintem).

2009. nov. 11. 06:18
 17/23 A kérdező kommentje:
uh azért annyi nyelvet nem akarok megtanulni, igazság szerint angolt az elején elrontottam(megultáltatták velem....) és gondoltam elkezdek egy mások nyelvet amire már figyelni fogok.
2009. nov. 11. 19:52
 18/23 anonim ***** válasza:
a spanyolt több helyen beszélik, nekem jobban is tetszik, a nyelvtana nem nehéz, de nagyon oda kell figyelni, hasonlítanak az igeragok, és el/la + ua. szó néha mást jelent, nem him/nő nemű változat, de elkezdeni negyon könnyű
2009. nov. 11. 20:04
 19/23 anonim ***** válasza:

Én is a spanyolra szavazok, immáron 5. éve tanulom, és nagyon szeretem. Kiejtésileg a magyar ember többnyire úgy beszél, mint egy átlag mexikói :D.

A nyelvtan maga nem vészes, de nem akarlak elkeseríteni, a kötőmód tud idegbajt okozni :D.

Az, hogy mennyire hasznos, csak ezeket mondanám: Spanyolország, Mexikó, Guatemala, El Salvador, Honduras, USA déli része, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Kolumbia, Venezuela, Ecuador, Perú, Chile, Bolívia, Argentína, Paraguay; sőt még a Fülöp-szigeteken is megértik (egykori spanyol gyarmat).

2009. nov. 12. 23:09
 20/23 anonim ***** válasza:
ja és + Uruguay
2009. nov. 12. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!