Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez így helyes: This was not...

Ez így helyes: This was not my dream, but I always believed in you?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Helyesnek helyes, de mit akarsz mondani? Nem ez volt az álmom, de mindig hittem benned? De már nem hiszek? Vagy már meghalt az illető? Mert csak így lehet múlt idő, különben I have always believed in you.
2013. szept. 6. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem ez volt az álmom, de mindig hittem benned.

Tulajdonképpen helyes, csak nem kérdő mondat, csak egy kicsit furcsa jelentésű.

2013. szept. 6. 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocs benne maradt a kérdő mondatos rész - az előbb azt hittem, hogy az akar lenni, de aztán rájöttem, hogy csak a kérdés miatt van ott, de végül rossz részt töröltem ki a mondatomból.
2013. szept. 6. 21:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából ez egy Michael Buble dalban van,csak úgy,hogy This was not your dream, but you always believed in me. Tudom,hogy múlt idő, de ha HAVE-vel 0rnám ki,akkor nem egyezne már annyira a szöveggel.

Amúgy nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

2013. szept. 6. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:

a dalban azt jelenti, hogy Nem a te álmod volt, de te hittél bennem. Te azt irtad, nem az én álmom volt de én hittem benned.

Mi a kérdés akkor?

2013. szept. 8. 12:36
 6/6 anonim ***** válasza:
azt ne felejtsük el, hogy ami amerikában értelmet ad a mondatnak, az nálunk a forditásnál kicsit hülyén hangzik. lehet zavarosan írtam, de a lényege érthető. én sokáig éltem amerikába, mikor ugymond hazaköltöztünk (én kint születtem, de a szüleim innen mentek ki majd jöttünk vissza) akkor kicsit hülyén beszéltem és nem igazán értették a mondataimat. azt mondtam el magyarul amit odakint is válaszoltam volna kérdésekre csak itt más értelmet adott a dolgoknak. a mondatról, ha kint mondod helyes, magyar értelmezés szerint kicsit fura.
2013. szept. 10. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!