Mi célból vette fel a latint a Vatikán?
Ezt nem értem.
Mi az, hogy mi célból vette fel?
A Vatikán (vagy régebbi nevén Pápai Állam) nyelve mindigis a latin volt. A katolikus egyház nyelve is csak 1978 óta a nemzeti nyelv. Előtte (a prédikáción kívül) mindenhol latinul miséztek. (Hivatalosan. Gyakorlatban ez más volt, de az nem számít.)
Ennek oka pedig, hogy a kereszténység a Római Birodalomban terjedt el, Róma lett az egyház központja, a Vatikán ma is Rómában van, a Római Birodalom hivatalos nyelve pedig a latin volt.
Remélem megadtam a választ, bár még mindig nem értem a kérdésed.
Az eredeti bibliát héber-görög nyelven írták.Sokkal több ember tudott héberül de főleg görögül olvasni mint latinul(a görög nyelvet Nagy Sándor eléggé elterjesztette).Mint tudjuk a Vatikán elég sok olyan dolgot tanít,tanított ami ellentétben áll a biblia tanításával!Éppen ezért hogy hülyíteni tudják a népet egy kihalt nyelven kezdtek bibliákat másolni nehogy rájöjjenek az emberek az igazságra...Nagyon sok embert megölt vagy üldözött a Katolikus egyház amiért anyanyelvére le merte fordítani a bibliát!
Tudom fáj az igazság ezért megértem ha lepontoztok:)
(Első vagyok)
Ezt mondtam én is. És a kommentedet sem igazán értem.
Attól még, hogy már feltetted egyszer, itt is ki kéne fejtened. Én pl. nem láttam azt a kérdést.
Mellesleg még mindig nem értem a problémádat. A Vatikán soha nem "vette fel" a latint. Mindig is a latin volt a hivatalos nyelve.
Kis túlzással a Pápai Állam (mai nevén Vatikán), a kereszténnyé vált Római Birodalom maradványa.
Másik szempontból pedig a Vatikán az Egyház állama. Az Egyház nyelve pedig a latin. Még akkor is, ha a mai ember már nem tud latinul és emiatt a miséket nemzeti nyelven tartják.
A reformáció miatt a katolikus egyháznak miért kellett volna megváltoztatnia a hivatalos nyelvét?
1920-ban létrejött Csehszlovákia a felbomlott Osztrák-Magyar Monarchia területén. Hivatalos nyelv lett a cseh és a szlovák. Magyarországon mégis még ma is magyarul beszélünk.
Ennyi erővel nekünk is csehül, vagy szlovákul kéne.
A gondolatmenetedben nincs semmi logika.
Pontosan. Arra használják.
Még mindig nem értem a problémádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!