Igaz az, hogy a magyar emberek 75% nem beszél más nyelven, csak magyarul?
Mármint hogyan jött ki ez az arány? Valahogy soknak tartom, olyan hihetetlen. Hogyan mérték ezt fel? Vagy micsoda? Engem például sose kérdezett senki sem, pedig beszélek angolul.:)
Aki válaszol írja oda azt is milyen nyelveket beszél.
Nagyon soknak tartom. A bácsin kívül aki a kertet csinálja nem ismerek olyan embert aki legalább ne gagyogna 1 nyelven. A családomban, baráti körömben ilyen nincs.
(angol német olasz francia)
Szerintem meg pont hogy más országokban van ez, és nálunk nincs.
Miért, szerinted hány magyar van, aki angolul tanul, és hány angol van, aki magyarul tanul? Na? :P
Egyébként értem én a dolgot, persze, hogy angolul tudni kell, az a világnyelv, nem a magyar. De aki azt írta, hogy Mo. tanulatlan parasztokkal van tele, annak csak azt tudom ajánlani, hogy szekszualizálja meg a felmenőit.
Ha ennyire nem tetszik az országunk, mért nem felejted el a nyelvünket és mész el innét minél messzebb, bumbucka? Mi se fogunk hiányolni.
Hát a statisztikák azok már csak így működnek, megkérdeznek 1000 embert vagy amennyit jól esik, aztán százalékot számítanak.
Az meg röhejes, vagy szánalmas, de inkább mind kettő, hogy egyből megy a büdösmagyarozás. Aki ilyeneket írt, szerintem pont ő rá jellemző a bunkó buta stb...
Jó persze, azt mindenki tudja, hogy a cigányok milyenek, de hát azok már nem is vallják saját magukat se magyarnak. Bár tény, hogy jó sokan vannak, de mikor Magyarországról beszélünk, azért még a magyarokra gondolunk.
De ami a lényeg, én nem hiszem, hogy nekünk magyaroknak kéne még jobban alkalmazkodni. Úgy értem, saját érdekében kell mindenkinek, persze, mert ha nem, akkor nem állnak vele szóba és éhenhal, de nevetségesek a külföldi multik elvárásai, pláne azért a pénzért amit úgy általában kínálnak. Mondják, hogy bénák vagyunk, nem beszélünk nyelveket, nincs bennünk munkafegyelem, de kérdem én, akkor meg minek jön ide?
Egy külföldi klientúrával rendszeresen dolgozó marketingesnek nyilván kell tudnia azt a nyelvet, amin a kliensei beszélnek, de a legtöbb munkakörhöz minimális idegennyelvtudás se kell, mégse állnak vele szóba, ha épp nem fluent.
Legyen becsülete inkább a munkának, ne a PRnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!