Hogy tudnám egyedül megtanulni a svéd kiejtést?
A nyelvtan semmi, de a kiejtés nehéz?
Meg lehet tanulni egyedül?
Mennyire nehéz? v logikus?
(németül tudok B2-es szinten)
A kiejtés nehéz, én is éppen most küzdök vele.
Hát logika az van benne, ha már tudod a lényeget... Szerintem rá lehet érezni, mint az angolra is. =)
Én először nyelvkönyvek hanganyagát néztem meg (gondolok itt a Nya mål-ra).
Most épp svéd filmeket nézek svéd felirattal, illetve rajzfilmeket felirat nélkül, mert azoknak talán egyszerűbb a nyelvezete. De tény, hogy nehezen értem meg, amit mondanak, sok elég lényeges és egyébként kihagyhatatlan szót elharapnak. :D
Tehát akkor nehéz? És ha előbb megtanulom a nyelvtant és a szavakat?
Nincs valami felolvasó program neten? (gugli fordítón kívül...)
Ez a szótár jól olvassa fel a szavakat, de ugyebár csak azokat, amik benne vannak. (google-t ne használd, az nem jó)
Ezért mondtam, hogy tankönyvek hanganyagát nézd. Ott az ábécétől kezdve, egyre bonyolultabb mondatokon át felolvassák a tankönyvben leírt szöveget. Valahonnan letorrenteztem egy csomó könyvet, már nem emlékszem, honnan.
Illetve youtube-on is vannak ilyen oktatóvideók, ott is nézegess. Mondjuk az nem árt, ha tudsz angolul, ugyanis ezek többnyire angolul magyaráznak, és a svédet is az angollal hasonlítják össze.
Amúgy B2-es nyelvvizsgám van németből és angolból.
Ez mennyire segít? Nem csak a kiejtésben, hanem az egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!