Melyik nyelv egyszerűbb B2-es komplett német nyelvvizsgával? A norvég, vagy a svéd?
A nyelvtant be tudom seggelni, viszonylag jó nyelvérzékkel rendelkezek, viszont a kiejtéstől félek.
Melyiknek egyszerűbb a kiejtése?
És melyik jobb ország lakhatás, és munka szempontjából?
Melyik nehezebb? a norvég, vagy a svéd?
Mennyire segít ebben az, hogy B2-es (középfokú) szinten tudok németül?
Jah és alapba melyik norvégot kell megtanulni?
A bokmal vagy nyorsk?
A bokmal norvégot tanítják...
A norvég némileg egyszerűbb kiejtésügyileg, mert a svédben van egy minimális tonalitás is, valamint a hangsúlyozása is komplikáltabb.
Lakhatás, munka: kb. egyforma. Bár én annyira nem szimpatizáltam azzal, hogy norvégiában augusztusban a fejemre esett a hó. Ettől eltekintve mindkettő élhető, biztonságos és gyönyörű ország, de nekem norvégia kicsit hideg. Ami azt illeti, a norvégoknál magasabbak a fizetések - de az étel, lakhatás, szolgáltatás stb. is jóval drágább, tehát ha le akarsz telepedni, ugyanott vagy. Ha pénzt akarsz gyűjteni majd hazajönni, akkor norvégia előnyösebb szerintem.
Német: meglehetősen sokat segít, a szókincs kb. 50%-a ismerős lesz a szabályos hangváltozások alapján a németen keresztül.
Szerintem nem nehéz a norvég sem. A kiejtésnél, ami nehezebb lehet, hogy elég dallamos nyelv, és az "y" betűjük érdekes.
A nyelvtan nem nehéz, a szavak meg hasonlóak az angolhoz, és némethez.
Norvégia gazdagabb ország,jobb fizetések, viszont drága az élet is.
Százszor biztonságosabb, mint Magyarországon Budapest utcáin sétálgatni. Nem hiszem, hogy olyan sok ország lenne, ahol viszonylag ilyen jó a közbiztonság.
De persze azért el fog ez is romlani, várják nyárra a nagy kéregető roma hullámot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!