Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én szeretem jobban a...

Csak én szeretem jobban a tájnyelvet, mint a "standard" magyart?

Figyelt kérdés

Én budapesti vagyok, de szerintem itt mindenki olyan monoton és unalmas módon beszél... vidéken sokkal "szebben" (hangzásilag) beszélnek az emberek és színesebben fejezik ki magukat szerintem :)

pl. Budapesten ha káromkodni akarnak akkor csak azt mondják hogy "anyád"... Vidéken meg jó kis tájszólással "feszigeted a pofonládát!" (persze ha egy pesti ember mondaná pesti kiejtéssel az nagyon béna lenne)

egyébként... nem pontozok le valakit azért mert nem ért velem egyet:))

2013. jún. 28. 07:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül. Nekem például kifejezetten tetszett/tetszik az az időjárás jelentés, amit egyik meteorológusunk ad elő ízes tájszólással, bár az utóbbi időben sokat "városiasodott".
2013. jún. 28. 08:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Alapból nem szeretem a vidéki "akcentust", de a meteorológust én is nagyon csípem, csak sajnálom, hogy már "tanítják beszélni".

Meg persze be kell vallanom, hogy van a-val beszélő, és ö betűs rokonom is, az ő beszédük is tetszik, de ez mindössze elfogultság.

2013. jún. 28. 08:54
 3/3 mustafa33 ***** válasza:

A Szegedi mondja úgy, hogy - ögyél kenyerött möggyel, ha nem köll, tödd el, mögeszöd reggel. (nem tudom, jól írtam é?)

A palóc meg mondja úgy, hogy - egyel kenyeret megyel, ha nem kel ted el, megeszed regel.

A többiek meg úgy ahogy azt tanítják.

Mindenki beszéljen úgy ahogy a csőre kinőtt.

2013. jún. 29. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!