Az amerikai angolban néha tényleg nem használják E/3as személynél az s-t?
Figyelt kérdés
sokszor zeneszövegekben, vagy filmekben hallom, azért nem lehet, hogy ennyi nyelvtani hiba legyen, tényleg nem rendesen használják néha?2013. jún. 11. 21:22
1/10 anonim válasza:
hanyagság, illetve szleng...
olyan mitn magyarban pl. "majd meglássuk"
2/10 A kérdező kommentje:
akkor nem csak képzelődtem :/ azért elég gáz szerintem..nincs semmi igeragozásuk, csak ez az egy s, baromi nehéz megjegyezni :/
2013. jún. 11. 21:34
3/10 anonim válasza:
Ez 'ugyan olyan' mint hogy a németek sem tudják a főnevek névelőit ....
4/10 anonim válasza:
A többi alak is kikopott, teljesen logikus, hogy ez is el fog tűnni.
5/10 anonim válasza:
trehányok nem használják. a számszövegek, filmszövegek ritkán szoktak irodalmiak lenni, a gettóban meg nem az irodalmi nyelvet beszélik. magyarul is sokan beszélnek rosszul.
6/10 anonim válasza:
akkor nem csak képzelődtem :/ azért elég gáz szerintem..nincs semmi igeragozásuk
örülj neki hogy ez lett a világnyelv
7/10 anonim válasza:
A többi alak is kikopott, teljesen logikus, hogy ez is el fog tűnni.
Ami kikopott az a do hasznélata, mint hogy sztem a barbár kori angolban gyakorlatilag csak néhány ige volt.
Do run csinálni a futást
8/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! hatos, nem az a gáz, hogy nincs igeragozásuk, hanem, hogy azt az egy s betűt nem képesek használni..úgy értettem, hogy maikor minden nyelvnek olyan nehéz az igeragozása(pl. német, magyar és még rengeteg) nekik meg ilyen könnyű, szinte nincs is, de még azt se tudják használni...úgy, hogy csak a mondatom felét másolod be, már mindjárt más értelme van :)
2013. jún. 12. 13:15
9/10 anonim válasza:
Ez nem specifikusan amerikai jelenség, az angoloknál is ugyanúgy megvan, de jegyezzük meg, hogy NEM ANNYIRA JELLEMZŐ, mint a kérdésből tűnik. A zeneszövegben oké, ott kell a ritmus, rím, így sokszor nem alkalmazkodnak a nyelvtani szabályokhoz. Az egyesszám harmadik személyes -s elhagyása erősen műveletlen beszélőre vall, te is érzed, de átlagos középosztálybeli embereknél nem jellemző igazán. Ez olyan, mint hogy ain't nobody got time fo dat. Ha a szüleidtől így tanultad volna, te is lehagynád gyakran.
10/10 anonim válasza:
Azt a részt, hogy "hűűű, minden nyelvnek milyen nehéz, nekik meg könnyű az igeragozásuk", azt meg sem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!