Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Le tudnátok fordítani ezt a...

Le tudnátok fordítani ezt a receptet? (angol)

Figyelt kérdés

Főleg azt nem értem, hogy mik az összetevők. De az egészet sem nagyon. Tudnátok segíteni? :



[link]


2013. jún. 7. 21:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kék masnis pekándiós-csokoládés pite


Hozzávalók:

3 tojás

1/2 pohár szörp

1/2 pohár barna cukor

1 tk. vaníliakivonat

3/4 p felezett pekándió

3/4 p kukoricaszirup

1/4 p melasz

1/2 p olvasztott csokireszelék

4 ek. olvasztott vaj

1/2 p aprított pekándió

csokoládéval bevont kávébabok (elhagyható)


A teljes kiőrlésű kéreghez:

5 oz kenyérliszt

3 oz teljes kiőrlésű liszt

egy csipet só

3 oz sózatlan vaj

1 oz háj(komolyan...??)

1 tojás

20ml hideg víz

1 tk. citromlé


A cup, oz. mértékegységeket kérlek a wikipédia vagy a google segítségével váltsd át, fent van minden, matekból én nagyon hülye vagyok. Személyes jótanács, hogy ez egy amerikai recept = tele van felesleges baromságokkal a hozzávalók listája. Pl. 2féle liszt teljesen értelmetlen, szirup+melasz+szörp is, elég egyféléből a 3-nak megfelelő mennyiség. A cukornak sem muszáj barnának lennie, egy kicsit lesz csak világosabb színe az egésznek tőle.


Elkészítés:


A sütőt 220 fokra melegítsd elő. A tojásokat verd ki egy tálban, a fehérje és a sárgája keveredjen el teljesen. Add hozzá a kukoricaszirupot, barnacukrot, olvasztott vajat, vaníliát, melaszt és a csokireszeléket, és keverd el jól.

A kinyújtott tésztát tedd egy piteformába és szórd meg aprított pekándióval. A fél diókat keverd el a szörppel és öntsd a piteformára.

Süsd 15 percig, majd vedd le a hőt 180 fokra. Süsd még 15-20 percig, amíg a széle fel nem jön. A pite közepén látható "rezgés"-ből tudni fogod mikor vedd ki a sütőből.



A teljes kiőrlésű kéreg (ez a pite külső, csipkézett kérge! Ha nem érted, mire gondolok, keress rá a google-ben képpel, hogy "pie crust", és rájössz. Ebbe kell majd az előzőleg elkészített pitét beletenni).


Keverd össze a liszteket, a sót, a vajat és a hájat, kézi dagasztóval alacsony fokozaton dagaszd (magyarán ne tedd dagasztógépbe!). Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét, a sárgáját keverd ki vízzel és citromlével. Add hozzá a keverékhez.Addig kavard, amíg tésztajellege nem lesz. Ne keverd túl. Tekerd be fóliával és 2 órát pihentesd a hűtőben.


Remek süti, köszi az ötletet, én is elkészítem majd :)

2013. jún. 8. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Eírtam a címben a ribbon nem masni hanem szalag:)
2013. jún. 8. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!