Le tudnátok fordítani ezt a receptet? (angol)
Főleg azt nem értem, hogy mik az összetevők. De az egészet sem nagyon. Tudnátok segíteni? :
Kék masnis pekándiós-csokoládés pite
Hozzávalók:
3 tojás
1/2 pohár szörp
1/2 pohár barna cukor
1 tk. vaníliakivonat
3/4 p felezett pekándió
3/4 p kukoricaszirup
1/4 p melasz
1/2 p olvasztott csokireszelék
4 ek. olvasztott vaj
1/2 p aprított pekándió
csokoládéval bevont kávébabok (elhagyható)
A teljes kiőrlésű kéreghez:
5 oz kenyérliszt
3 oz teljes kiőrlésű liszt
egy csipet só
3 oz sózatlan vaj
1 oz háj(komolyan...??)
1 tojás
20ml hideg víz
1 tk. citromlé
A cup, oz. mértékegységeket kérlek a wikipédia vagy a google segítségével váltsd át, fent van minden, matekból én nagyon hülye vagyok. Személyes jótanács, hogy ez egy amerikai recept = tele van felesleges baromságokkal a hozzávalók listája. Pl. 2féle liszt teljesen értelmetlen, szirup+melasz+szörp is, elég egyféléből a 3-nak megfelelő mennyiség. A cukornak sem muszáj barnának lennie, egy kicsit lesz csak világosabb színe az egésznek tőle.
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra melegítsd elő. A tojásokat verd ki egy tálban, a fehérje és a sárgája keveredjen el teljesen. Add hozzá a kukoricaszirupot, barnacukrot, olvasztott vajat, vaníliát, melaszt és a csokireszeléket, és keverd el jól.
A kinyújtott tésztát tedd egy piteformába és szórd meg aprított pekándióval. A fél diókat keverd el a szörppel és öntsd a piteformára.
Süsd 15 percig, majd vedd le a hőt 180 fokra. Süsd még 15-20 percig, amíg a széle fel nem jön. A pite közepén látható "rezgés"-ből tudni fogod mikor vedd ki a sütőből.
A teljes kiőrlésű kéreg (ez a pite külső, csipkézett kérge! Ha nem érted, mire gondolok, keress rá a google-ben képpel, hogy "pie crust", és rájössz. Ebbe kell majd az előzőleg elkészített pitét beletenni).
Keverd össze a liszteket, a sót, a vajat és a hájat, kézi dagasztóval alacsony fokozaton dagaszd (magyarán ne tedd dagasztógépbe!). Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét, a sárgáját keverd ki vízzel és citromlével. Add hozzá a keverékhez.Addig kavard, amíg tésztajellege nem lesz. Ne keverd túl. Tekerd be fóliával és 2 órát pihentesd a hűtőben.
Remek süti, köszi az ötletet, én is elkészítem majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!