Normális, hogy hallásból még mindig ennyire nem értem az angolt?
8 éve tanulom, és most már nagyon jó szinten vagyok. Viszont ha hallgatni kell azt nem igazán értem. Pl. filmeket szinte egyáltalán nem. Az igazság az hogy még a magyarral is van ilyen problémám, ha zajosabb helyen beszél valaki alig értek valamit és ötször visszakérdezek, pedig úgy látom másoknak nem nagyon okoz megérteni hogy mit mond a másik...
Fog ez javulni? Hogyan lehetne ezen segíteni?
Velem is így van, írásban meg magyaros kiejtéssel hallva nem sok gondom van az angollal, de ha eredeti beszédet hallgatok, nagyon sok mindent nem értek meg... és most készülök felsőfokúra, úgyhogy ez eléggé elkeserít. Mindenesetre próbálok én is minél több sorozatot, filmet, interjút stb. nézni, ha nagyon erősen koncentrálok, sikerül többet megérteni belőlük, de az meg hosszú távon eléggé lefáraszt. Az akcentusokat én se nagyon tudom megkülönböztetni.
Amúgy nekem is van a magyarral is hasonló gondom, ha valaki kevésbé tiszta kiejtéssel beszél vagy zajban, már nehezemre esik megérteni (hallásproblémám pedig nincs).
Ugyanakkor viszont szoktam japán filmeket, sorozatokat is nézni, azokból meg még olyan szavakat is könnyedén ki tudok hallani, amiket nem is ismerek, mert ők teljesen másképp artikulálnak mint pl. az angolok...
Hát nem tudom, mi lehetne a megoldás :S :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!