Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehet, hogy ennyire...

Hogy lehet, hogy ennyire értem az angolt?

Figyelt kérdés

Nem értem úgy mint a magyart, de ahhoz képest hogy mennyire nem tanultam soha, nagyon jól értem...

általánosban tanultunk angolt, minden órát leszartam, nem értettem belőle semmit, órákon csak firkáltam és kivagdostam az emberek szemét a tankönyvben...

Nővéremnek külföldi barátja lett, aki nálunk lakott huzamosabb ideig, és minden nap hallgattam akarva akaratlanul az angol beszélgetést. (nem feltétlen odafigyelve, hanem tv-zés, gépezés stb közben)

Azóta se tanultam egy büdös percet se angolból, azonban már folyékonyan tudok velük beszélni, és ha angolul beszélnek nagyon jól megértem... lehetséges, hogy ennyit számít hogy hallgattam őket?

2013. ápr. 24. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az angol izoláló nyelv, ráadásul a csapból is ez folyik mostanság, nagyon egyszerűen el lehet jutni a konyhanyelvig rajta.
2013. ápr. 24. 23:15
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Úgy, hogy zseni vagy.
2013. ápr. 25. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Én egyszer beszéltem egy nigériai nyelvtanárral, aki azt hitte rólam, hogy amerikai vagyok, mert egyszerűen jó kiejtéssel tudtam folyékonyan beszélni. Mindezt úgy, hogy gyerekkoromban angol rajzfilmeket beszéltem, és kb. a büdös életbe nem tanultam tudatosan az angolt :D (már nyelvtani szempontból pl.)
2013. ápr. 25. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ennyit számít. Én is nagyjából így tanultam meg hollandul, és utána angolul (mindkettőből van C1 felsőfokúm).

Én akaratlanul, ahogy te is, ún. Pimsleur módszerrel sajátítottam el ezeket a nyelveket (főleg a hollandot).

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=u-ZCNIHYQ1M

Pont az a módszer ez, amellyel az anyanyelved tanulod.

2013. ápr. 25. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat:D
2013. ápr. 25. 16:10
 6/6 sKillEr96 válasza:
Igen, mindenkeppen sokat szamit az, hogy sokat hallottad eloben a beszedet, de az is biztos, hogy nagyon jo a nyelverzeked. Nekem se rossz, en is konnyen tanulom az angolt, jelenleg en tudok a legjobban az osztalyban angolul beszelni, a tanar is mindig csak dicser, eddig csak 5-osoket irtam egy db 3-as kivetelevel, de NEM magolom, hanem aktivan tanulom, pl hallgatom a kedvenc zenemet es hallas utan forditok, angolul nezek filmet + angol jatekokkal jatszom a gepemen. (10.-es vagyok)
2013. ápr. 25. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!