Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Gáz, hogy így beszél?

Gáz, hogy így beszél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nagyon jó barátnőm,és sokat jár Túrkevére,ahol sok a roma és millió szót átvett már.Hozzáteszem,hogy a nem romák is így beszélnek.pl. lányra azt mondja rányi,gádzsi,pasira gádzsó,sokszor mondja,hogy dzsukel sukár devlám meg hasonlókat.

Szerintem nem gáz,hogy így beszél,nekem ezzel semmi bajom nincs én kacagok is rajta mert nagyon vagány lány és(lehet sokaknak nem fog ez tetszeni)de jól áll ez neki.Viszont sok barátunk elfordult tőle.És ezt tudja ő is,de erre azt mondja mindig,hogy akik emiatt nem barátkoznak vele azok nem barátok.

Én próbálnám megértetni a többiekkel,hogy ő ettől még ugyanaz az ember maradt.De hogyan tehetném ezt?Amúgy szerintetek is gáz,hogy cigány szavakat használ?

Köszi

2009. szept. 28. 01:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

nekem van egy ismerősöm, aki így beszél. nem szívesen beszélgetek vele, mert nem szívlelem a cigányokat. ha annyira szereti őket, éljen köztük, ott majd mindenki elfogadja, ha így beszél.

úgy gondolom, nem vagy köteles mosolyogva hallgatni azt, hogy egy olyan nép nyelvét beszéli, akiket szivemből gyűlölök és megvetek...

2009. szept. 28. 14:20
 12/20 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar egyáltalán,és amúgy gazdag szókincse van,csak gondolom tetszik neki ez a nyelv.

Engem az bánt,amit néhány közös barátunk csinál,hogy emiatt szégyell vele megjelenni.És a valódi kérdésem is az lenne,hogy mit tegyek,hogy megértsék ő ugyanolyan jó ember ettől.

2009. szept. 28. 15:50
 13/20 anonim válasza:
87%
Szia!Én túrkevei vagyok.Én nem vagyok roma és soha nem használok ilyen szavakat.Amúgy tényleg sok cigány van,főleg a módosabb fajtából.Kérdésedre válaszolva:biztos jól áll neki csak fiatal.Majd kinövi.Nem irtad hány éves?Nekem nem kellene olyan pasi aki igy beszél.Győzike is jár Túrkevére,itt lakik a keresztapja.25/L
2009. szept. 28. 20:14
 14/20 A kérdező kommentje:
21 éves múlt:)
2009. szept. 29. 01:24
 15/20 anonim ***** válasza:
81%

Gáz.

A szlengkifejezések színesítik ugyan a nyelvhasználatot, de indokolatlan gyakoriságuk káros a nyelvre, de a kifejezés erejére is.

Ha valaki ettől véli magát vagánynak, az még nagyobb gáz.

2009. okt. 1. 12:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a fiatalok körében nagyon sokan használnak cigány szavakat. Ezzel még nincs is baj, de ha valakinek ez túlteng a beszédében, az engem már taszít. Ha valaki nem képes (vagy nem akarja) magát magyarul kifejezni, annak én sem keresem a társaságát. Egyszerűen zavarólag hat a beszélgetésre, legalább is számomra. Én is használok szlengeket, szoktam mondani, hogy csenszes vagy hogy para van, meg ilyenek, de nem ezekből áll minden mondatom.
2009. okt. 1. 23:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem gáz, de szíve joga így beszélni, max. elkapja az utcán néhány kopasz. :D
2009. okt. 17. 12:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is Túrkevei vagyok hát igen télleg túl sok van a cigányokból erre fele de legalább a környékünkön ahol lakunk ott nincs húú megúsztuk :D
2009. dec. 10. 22:27
 19/20 anonim ***** válasza:
9%

Undorító fehércigány. Az ilyen nem magyar, az biztos. Maradt volna ott, ahonnan jött.

L, 19

2010. jan. 2. 03:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Gyönyörű vagy Te meg...
2010. jan. 4. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!