Gáz, hogy így beszél?
Sziasztok!
Van egy nagyon jó barátnőm,és sokat jár Túrkevére,ahol sok a roma és millió szót átvett már.Hozzáteszem,hogy a nem romák is így beszélnek.pl. lányra azt mondja rányi,gádzsi,pasira gádzsó,sokszor mondja,hogy dzsukel sukár devlám meg hasonlókat.
Szerintem nem gáz,hogy így beszél,nekem ezzel semmi bajom nincs én kacagok is rajta mert nagyon vagány lány és(lehet sokaknak nem fog ez tetszeni)de jól áll ez neki.Viszont sok barátunk elfordult tőle.És ezt tudja ő is,de erre azt mondja mindig,hogy akik emiatt nem barátkoznak vele azok nem barátok.
Én próbálnám megértetni a többiekkel,hogy ő ettől még ugyanaz az ember maradt.De hogyan tehetném ezt?Amúgy szerintetek is gáz,hogy cigány szavakat használ?
Köszi
nekem van egy ismerősöm, aki így beszél. nem szívesen beszélgetek vele, mert nem szívlelem a cigányokat. ha annyira szereti őket, éljen köztük, ott majd mindenki elfogadja, ha így beszél.
úgy gondolom, nem vagy köteles mosolyogva hallgatni azt, hogy egy olyan nép nyelvét beszéli, akiket szivemből gyűlölök és megvetek...
Engem nem zavar egyáltalán,és amúgy gazdag szókincse van,csak gondolom tetszik neki ez a nyelv.
Engem az bánt,amit néhány közös barátunk csinál,hogy emiatt szégyell vele megjelenni.És a valódi kérdésem is az lenne,hogy mit tegyek,hogy megértsék ő ugyanolyan jó ember ettől.
Gáz.
A szlengkifejezések színesítik ugyan a nyelvhasználatot, de indokolatlan gyakoriságuk káros a nyelvre, de a kifejezés erejére is.
Ha valaki ettől véli magát vagánynak, az még nagyobb gáz.
Undorító fehércigány. Az ilyen nem magyar, az biztos. Maradt volna ott, ahonnan jött.
L, 19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!