Japánul meg lehet tanulni otthon, tanár nélkül?
Nagyon tetszik az a nyelv,meg szeretném tanulni,de külön tanárra nincs lehetőségem,illetve az iskolában naná,hogy nincs lehetőség rá. :S
Ezt a knyövet néztem,most fogom kikölcsönözni a könyvtárból.
Helen Davies - Kezdők japán nyelvkönyve
Valakinek van vele tapasztalata?
Előre is köszi! :)
19.: képzelem én mennyire tanultál te meg otthon németül :)
U.i.: a német Európa egyik legkönnyűbb nyelve, tehát a kérdéshez kapcsolódóan tökéletes irreleváns, hogy valamilyen gagyogós módon sikerült-e otthon elsajátítanod, mert a japánnal köszönőviszonyban sincs.
Nem szokásom ilyen ízléstelen stílusban írni, de egy idő után már egyszerűen felidegesít a sok dilettáns, aki egy nyelvszakról egy hét alatt kizúgna, de büszkélkedik vele, hogy otthon össze tudott szedni valami kontártudást, igaz, minden kulturális, nyelvészeti vagy történészeti ismerettől mentesen, össze-vissza és megalapozatlanul, társalogni nem tud vele, és bizonygatja, hogy de meg lehet tanulni otthon egy nyelvet.
Kérdezz meg bárkit, aki több nyelven beszél. Kérdezd meg bármelyik egyetem bármelyik nyelvészprofesszorát. JÓ, ALAPOS, MEGBÍZHATÓ nyelvtudás NEM szerezhető meg otthon, és ez tény, nem pedig vitakérdés. Bár nektek ha tanulmányt másolnék be róla, az sem lenne elég meggyőző...
Elve nem értem, hogy aki sajnálja a pénzt, és a szakszerű segítséget, valamint a ráfordított időt, az miért kezd bele bármilyen nyelvbe is? Bár ez nem az én dolgom.
Utolsó, te használtad is Yamaji könyvét? Tanított esetleg? Csak mert engem igen.
A fent említett könyvben olyan rossz a kanjiszedet, hogy az általam eddig ismert összes tankönyvet alulmúlja. Pár fejezet után ókori agyagedények és történelmi szakkifejezések kanjijait adja le, amikor kb. még a kutya-cica jellegű szavakkal kellene foglalkozni...
Csak gratulálni tudok.
Ha nála tanulsz feltételezem most vagy ELTÉS elsőéves. Ilyenkor még naiv az ember, tudom. Csak úgy segítségként mondom, hogy a Yamaji-féle nyelvkönyvön az egész tanári kar röhög a háta mögött...elavult és modern szókincsre alkalmatlan.
Bár nem véletlen nem is oktat ő nyelvet...
Nem nála tanulok,s nem ELTE-n tanulok, de 5 éve tanulok. Úgyhogy nincs szó kezdeti naivságról. Tanultam már Japán nyelvi suliban magamtól is dolgoztam az ügyön, és Japánban élő online tanár segítségével is folytatom az aktivitást.
Oké akkor nevessenek rajta, az ő dolguk. Kössz a gratulációt, látom tele lehetsz indulatokkal. Többek között használom ezt a könyvet is.
Azt nem tudom mennyire jó tanár a professzor, mivel nem ismerem tény hogy nem mindenki való tanárnak. De az emberek hajlamosak is másokban keresni a hibát. Mindegy, mivel nincs rálátásom az ő helyzetére így nem is mondok többet, s ne vedd támadásnak a válaszomat.
Igen, tele vagyok indulatokkal.
Főleg azért, mert egy alapvetően hasztalan könyvet ajánlgatsz, ami közröhej tárgya.
"Azt nem tudom mennyire jó tanár a professzor, mivel nem ismerem tény hogy nem mindenki való tanárnak."
Körülbelül annyira, hogy a saját gyakorlatain a téma helyett a politikai érdeklődéséről beszél valamint a magánéleti dolgairól. Sajnos.
Értem, és miért hagyod, hgoy az indulataid uralkodjanak rajtad? Amúgy pedig a könyvben van érték, lehet hogy ásni kell érte, de legalább megdolgozik az ember érte.
Ami a tanítási stílusát illeti nem ismerem, de ne hagyd hogy felhúzzon, mert az indulat ugyan másra irányul, de magunknak árt a legtöbbet.
Ha a tanári kar röhög a könyvön az az ő kicsinyességük,a helyett, hogy ötletekkel állnának elő hogy jobbá tehessék a könyvet egy normális kiadásra kiröhögik. Pedig valakinek az izzadságos munkájáról van szó, amit szerintem nem illik kiröhögni. Ha oda kint hibás valami, akkor diszkréten szólnak róla. vagy úgy alakítják, hogy jó legyen. De kiröhögni.
Minden esetre, ha nem tetszik a könyv ne az indulataidra támaszkodj, hanem keres más forrást, hiszen a megszerzett tudás végül nem számít honnan van, ha jó, és tudod használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!