Japánul meg lehet tanulni otthon, tanár nélkül?
Nagyon tetszik az a nyelv,meg szeretném tanulni,de külön tanárra nincs lehetőségem,illetve az iskolában naná,hogy nincs lehetőség rá. :S
Ezt a knyövet néztem,most fogom kikölcsönözni a könyvtárból.
Helen Davies - Kezdők japán nyelvkönyve
Valakinek van vele tapasztalata?
Előre is köszi! :)
Egy nyelven sem lehet JÓL megtanulni otthon, tanár nélkül.
Tele vannak a könyvek, az internet is hibákkal. Arról nem is beszélve, hogy egy nyelvnél a legfontosabb rész a BESZÉD, amit otthon egy könyv felett ülve nem fogsz elsajátítani!
Most tanulom a 8. nyelvemet, szerintem így van. Sokan mondják, hogy pedig ők megtanultak otthon így meg úgy - a kérdésem csak az, hogy mennyire? Ez egy anonim fórum, mindenki azt hazudik magáról amit akar természetesen. Általánosságban viszont elmondható, hogy az otthon tanulók ha értenek is, rosszul beszélnek és hallanak, valamint a nyelvtani összefüggéseket és a nyelv sajátosságait is kevésbé értik meg. Nem hülyeségre lett kitalálva a tanítás.
A könyv leírja a nyelvtant, ad egy szókincset is. Egy nyelv logikája, megértése azonban ennél sokkal összetettebb, komplexebb dolog.
U.i.: japánból bachelor végzettségem van, még az egyetem folyamán is sokan nehezen tanulták meg 3 év alatt. Szerintem könyvből ne reménykedj.
A könyvet nem ismerem egyébként. Az ELTE-n a Genki-ből tanítanak, amit elsőévesként anno förtelmesnek tartottam, másodévben kaptunk nála sokkal rosszabbat :) Alapvetően a szószedete és a kanjiszedete felettébb logikátlan, de az alap nyelvtant szépen, összeszedetten és sorrendben veszi át.
Köszönöm szépen!
Animéket minden nap nézek,több órán keresztül,illetve leginkább japán zenéket hallgatok.
Hát abból egyik sem segít rajtad sokat. Ugyanis a valóságban távolról sem úgy beszélnek, mint egy animében.
Nem csak a stílus és udvariassági szint más (az animékben gyakorlatilag vagy túl udvariasan, vagy túl gyerekesen beszélnek, átmenet nem nagyon van), hanem a használt szavak, kifejezések is, de még a hangszín is (értsd: a valóságban nem visítanak/morognak egész nap).
De gondolom ezt aztán magyarázhatom annak, akik anime miatt akarnak japánul tanulni...
Nekem az egész kultúrájuk tetszik,nem cska az animék miatt szeretnék megtanulni...
Amúgy azt gondoltam,hogy a való életben nem nyávognak,meg sikoltoznak ha valami cukit látnak.
Kedves 7-es, nem erre reagáltam, hanem arra, hogy a kérdező napi több óra animét néz - ami valójában nyelvtnaulás szempontjából puszta időveszteség.
A japán kiejtéssel kapcsolatos beszámolóddal 100%-osan egyetértek, gyakorlatilag nem okoz problémát. Az animékből, filmekből annyit lehet felszedni esetleg, hogy melyik magán/mássalhangzókat nyelik el gyakran élőbeszédben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!