Röviden milyen változásokat tartalmaz az új német helyesírás?
Egy \'97es nyelvkönyvből akarnám felfrissíteni a némettudásomat, csak épp nem tudom mennyire számít elavultnak az a könyv. Nagyon brutális változások történtek a németben azóta? A neten semmi relevánsat nem találtam eddig róla.
Csak nem akarnám rosszul megtanulni a német :)
Az elsönek: azt irod: Ahogy tudom ß helyett ss -t kell írni. -Ez igy nem igaz, több helyen igy kell ujabban urni, de nem mindenütt.
A kérdezönek: ezt nem lehet egyszerüen felsorolni, mert sok változtatás van, szerezzél be egy újabb könyvet, mert másként nem fog menni.
(Németországban éltem át a helyesirási reformot - itt élek már régen - és még az itteni német-tanároknak is sok gondja volt az uj szabályokkal és kivételekkel.)
ahogy a második hozzászóló írja, rengeteg a változás, azt nem lehetne így itt leírni. a ß csak egy téma, de nem szűnt meg.
többek közt lehet összetett szavaknál akár 3 mássalhangzót is használni, amit régen nem lehetett. (pl. Schifffahrt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!