Izé, bigyó, hogyishívják, herscsula, gizmó, firlefranc. Ti mit mondtok, ha nem jut eszetekbe valaminek a neve?
Köszi. Azt is beleírtam eredetileg a kérdésbe, hogy ha nem tudjátok a nevét, tehát nem tud eszetekbe jutni, muszáj valami helyettesítő szót mondani rá. De mint kiderült, azt hogy "tudjátok" nem szabad beleírni a kérdésbe :) (Ahogy a smiley is tilos :)
Vannak még ilyen szavaitok? Saját lelemények is jöhetnek!
Általában megpróbálom körülírni. "Tudod, az a kék kerek valami, amit erre és erre használunk" - vagy ilyesmi. Néha jönnek a töltelékszavak: az a valami, hogyishívják, nemjuteszembeaneve.
Anyámat bírtam, rendszeresen én voltam a hülye, amiért nem értettem a következő mondatot, amit eleve már távolodva mondott, tehát volt, hogy a végét nem is hallottam: Kivennéd a izéből az izét? Idehoznád az izét? Én nézek rá továbbra is jelentőségteljesen, hogy mégis ugyan mondja már meg, mire gondol... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!