Hogy kell ejteni a TH-t az angolban?!
Figyelt kérdés
Mondja már meg valaki, hogy ha még külön tanítsák is, meg is mutatják, ráadásul fonetikus jele is van, akkor mi a jó büdös fennének ejtik szarul?!! Idegesít mert nézek régi vagy új filmet, de csak T betűt mondanak a selypített sz helyett. Ilyenkor? A filmben még a szája sem úgy állt, ez meg elbizonytalanít úgy hogy valaki adjon egy helyes választ, mert össze vagyok zavarodva -.-2013. febr. 23. 14:42
1/5 anonim válasza:
pöszögni kell, én angliában nőtten fel, és anyukám úgy tanította hogy felig kinyitom a szám, odateszem az ujjam, és kimondom th-t
!:)
2/5 anonim válasza:
Attól függ, kik ejtik szarul. A nem anyanyelvi beszélők sokan, de az anyanyelviek közül is akad persze, akik nem ejtik normálisan, de az nem követendő példa, nem is gyakori. Azért hallod a filmekben "t"-nek, mert a magyar nyelv fonetikai-fonológiai rendszeréhez vagy szokva, gyakorlással majd meghallod könnyebben. Ezek az ún. interdentális ("fogak közötti") hangok az angolban, az egyik zöngétlen (think), a másik pedig zöngés (this). A képzéséhez tedd a nyelve végét a két fogsorod közé, és próbálj meg f-et vagy v-t mondani (az alsó ajkad helyett az alsó fogsorod és a nyelved egymáson érjen a felső fogsorodhoz).
3/5 A kérdező kommentje:
Hasznos információ, már meg tanultam ki ejteni, tudom hogyan kell ezeket képezni, de feltételezhetőleg egy anyanyelvűtől hallottam, ugyan is egy régi angol film nézése közben hallottam, tehát megpróbálok jobban oda figyelni! Kössz a válaszokat! http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SHP.. Ti hogyan halljátok? Erről a filmről beszélek, meg úgy általánosságban is mert tényleg sokszor hallom így.
2013. febr. 23. 15:01
4/5 anonim válasza:
A nyelved a fogaid közé helyezed.
5/5 anonim válasza:
A nyelved a fogaid közé helyezve mondasz "sz" hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!