Angolban honnan tudhatom, hogy a határozott névelőt [ə]-nek vagy [eı]-nek kell ejteni?
Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 10:54
1/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy elvileg hangsúlyosban [eı], hangsúlytalanban [ə], de azt nem, hogy honnan tudhatom, mikro hangsúlyos és mikor hangsúlytalan :S
2010. okt. 31. 10:55
2/5 anonim válasza:
az utána következő főnévből. ha az mássalhangzóval kezdődik, zárt 'ö'-t mondj.ha magánhangzóval,akkor elharapot 'i'-t. pl.: the dog [dö dog]; the elephant [di elifönt]
3/5 anonim válasza:
Az 1. válaszoló válasza jó, de szerintem a kérdező a határozatlan névelő kiejtését kérdezi(a/an).
Válaszolni amúgy nem tudok :)
4/5 A kérdező kommentje:
Jaa, a határozott névelőt tudom, de tényleg a határozatlanra vagyok kíváncsi :P
2010. okt. 31. 13:25
5/5 anonim válasza:
Semmikor nem kell ei-nek ejteni, lehet, hogy egy amerikai úgy ejti, mikor nyomatékosítani akar, de egy külföldinek nem kell, mert csak modoros lesz. Nincs ilyen kiejtési szabály, ha arra gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!