Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek is ronda és...

Szerintetek is ronda és agresszív hangzású a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
Jó néhány nyelvvel összehasonlítottam lévén hogy számos más nációval vagyok körülvéve, és ez a magyar nyelv inkább szláv darálásnak hallatszik mintsem egy kellemes dallamos nyelvnek.Vagy rosszul gondolom?Vélemények?
2013. jan. 27. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem.
2013. jan. 27. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

szerintem nem ronda. a német inkább agressziv hangyású, de ezt a magyarra nem lehet mondani.

lehet, h azért van bajod a hangzással mert monoton nyelv, nem tartozik a dallamosak közé. (pl. olasz, spanyol) mivel a hangsúly mindig csak a szó elejére esik.

2013. jan. 27. 20:37
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

a kérdésre válaszolva: nem,

egyébként a németben sokkal lágyabb hangok is vannak, mint a magyarban, csak a sok durva K, H torokhang miatt tűnik agresszívnek

2013. jan. 27. 20:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Kifejezetten szégyellek magyarul megszólalni külföldiek között.Mégis melyik nyelvre hasonlít a legjobban?
2013. jan. 27. 21:39
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
szerintem nem az, bár nekem a szláv nyelvek is tetszenek. De pl. a spanyolt és a németet csúnyának tartom.
2013. jan. 27. 21:43
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Szégyellsz megszólalni magyarul? Te jó Ég... sokféle mentális betegségről hallottam már, de ez új o.O
2013. jan. 27. 22:13
 7/12 Julie S ***** válasza:
80%

Szerintem nem agresszív, de tény, hogy nem egy lágy hangzású nyelv. Ettől még nem ronda, de ez kicsit függ attól is, hogy hogyan használjuk. És az, hogy kiből milyen érzéseket vált ki, az sok mindentől függhet még. Például hangulattól, vagy hogy mennyire áll távol az anyanyelve hangzásától, az adott nemzettel kapcsolatos előítéleteitől, vagy vele kapcsolatos kellemes emlékeitől.

Én például szeretem a németet, az angollal ki vagyok békülve. A franciától feláll a szőr a hátamon és az olasztól meg egyenesen rosszul vagyok. Viszont a spanyolt és a brazil portugált meg szeretem.

És sosem szégyelltem külföldiek előtt magyarul megszólalni. Hiszen semmi okom nincs rá. :)

2013. jan. 27. 22:52
 8/12 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem az ember az anyanyelvéről nem tudja megítélni, hogy hogyan hallatszik idegenek fülének.

Azt hallottam, hogy külföldiek mekegő nyelvnek mondják a magyart, mivel oly sok benne az e hang.

Van egy olyan sztori, hogy egy magyar író vonaton utazván többféle nemzetiségű utastársaival azon versengett, melyikük nyelvén szól legszebben a szerelem szó. A tövviek sorolták, hogy love, amore, amour, ljuba... és ő szégyellte azt mondani, hogy szerelem, ezért azt mondta: hajolaj.

2013. jan. 27. 23:13
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nagyon szép hangzása van,és egyedi,nem sok nyelvre hasonlít.
2013. jan. 28. 17:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokan a török nyelvhez hasonlítják ... Szlávhoz egyáltalán nem hasonlít max akkor, ha valaki összeolvadást vagy a részleges hasonulást, nem tudja használni ...

Beszélt nyelv nagyon kellenes és dallamos...

De a kérdezőnek igaza van abban, hogy sokan nem tudnak szépen beszélni pl érződik a németes, szlávos kiejtés!

2013. febr. 5. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!