Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak nekem tetszik a német nyelv?

Csak nekem tetszik a német nyelv?

Figyelt kérdés
én tudom, hogy nem egy szép nyelv, de tetszik az a sajátos hangzása... egyik nyelvnek se ilyen...
2009. aug. 23. 00:23
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
78%
általánosban első óta tanultam angolt, szerettem, sulis szavalókat és versenyeket nyertem vele... angol két tannyelvű szakra akartam menni, de nem vettek fel (nem volt idegennyelv felvételi), viszont felvettek egy német két tannyelvű szakra. eleinte gyűlöltem, mérges voltam, amiért csak ide jutottam be, de a második hónap után (heti 21 németóra...) már megszerettem. idén leszek 3.-os, és nagyon szeretem. főleg, mert amúgy is logikai úton próbálok mindent megoldani, tetszik, hogy sok a szabály, amihez alkalmazkodni kell. az angolt is szeretem emellett, azt pedig pont, mert hiába ut a vége a cut és put szónak, máshogy ejtjük... :)
2009. aug. 28. 15:42
 22/26 anonim ***** válasza:

„És ugyan ez a nyelv az indonéz lenne, tekintve, hogy a világ legkönnyebb nyelve, azonban beszélőinek csekély száma miatt nem igazán alkalmas világnyelvi pozíció betöltésére.”

Így van, beszélőinek száma csekély negyedmilliárd.

Viszont az indonéz szigetvilágon kívül nem beszélik, ez többet nyom a latban.

„Az angol meg csak akkor lenne megfelelő, ha új ábécét csinálnának hozzá. Nem igazán fog működni a jövőben, hogy egy-egy betűt ötféleképpen lehet ejteni.”

Nem jó, azzal semmi nem lenne egyszerűbb. Voltak próbálkozások, de nem arattak különösebb sikert. Tudomásul kell venni hogy nem (illetve gyengén) fonemikus az ortográfiája. Így legalább az írásrendszere egyszerű viszonylag. Hozzáteszem van fonetikus átírása az angolnak, nagyobb szótárakban megtalálod.

2011. szept. 18. 19:22
 23/26 Evele123 ***** válasza:
Nekem is bejön a német nyelv, csak tényleg nehéz a hangzása. Egyszer beszéltem egy némettel, az azt mondta, olyan a tájszólásom, mintha svájci lennék... :-D
2011. szept. 19. 10:58
 24/26 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik, bár a régi germán hangzást nem adja vissza, mivel a nyelvtanban konzervatív volt, de a szavak nagyon megváltoztak. Szavak szempontjából meg az angol volt a konzervatívabb, csak begyűjtött még melléjük néhány százezret. Azért is olyan a helyesírása, amilyen.
2011. szept. 19. 17:13
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik.
2011. szept. 19. 22:40
 26/26 anonim ***** válasza:

„Szavak szempontjából meg az angol volt a konzervatívabb”

Inkább az izlandi.

2011. szept. 20. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!