Én soha nem tanultam,de szeretem hallgatni. :) Pedig tom, hogy szinte senkinek sem tetszik. :) De megtanulni nem akarnám.
2009. aug. 23. 10:29
13/26 anonim válasza:
A németet nem kifejezetten szeretem, de szükségszerű tudnom. Úgy vagyok vele, hogy míg az összes germán nyelv (angol, holland, svéd) az idők során csak egyszerűsödött (pl. angolban eltűntek a "nemek", a hollandban a 3 "nem" 2-re redukálódott, ugyanígy a svéd, illetve az igék ragozása is egyszerűbbé vált) addig a német nyelv nem igazán haladt a korral.
2009. aug. 23. 10:29
14/26 A kérdező kommentje:
igen, de pont ezért, mert "nem haladt a korral" megőrizte azt a sajátos hangzását, stb.
és sztem ez jó:)
2009. aug. 23. 10:40
15/26 anonim válasza:
Ízlések és pofonok, nekem nem számít, hogy melyik nyelvekben lehet sokszínűen fogalmazni, meg a hasonló dolgok, nekem elsődleges, hogy egy nyelv a minél egyszerűbb információátadást biztosítsa. És ugyan ez a nyelv az indonéz lenne, tekintve, hogy a világ legkönnyebb nyelve, azonban beszélőinek csekély száma miatt nem igazán alkalmas világnyelvi pozíció betöltésére. Az angol meg csak akkor lenne megfelelő, ha új ábécét csinálnának hozzá. Nem igazán fog működni a jövőben, hogy egy-egy betűt ötféleképpen lehet ejteni. De ez csak az én véleményem.
2009. aug. 23. 10:53
16/26 anonim válasza:
Nekem is tetszik, én szeretem a német nyelvet.
Az angoltól viszont kifordul a belem, olyan ronda.
2009. aug. 23. 10:57
17/26 anonim válasza:
Nekem tetszik. Olyan patinás hangzása van, áthatja a történelem. Hasonlóan a latin nyelvekhez. Ezt az angol esetében valahogy nem érzem. De a magyarnál sem, sem a szláv nyelveknél.
2009. aug. 23. 11:37
18/26 anonim válasza:
huh, én nagyon nem szeretem a németet. olyan hülye a kiejtés. de már 3 éve tanulok németet, és a németórákat viszont szeretem, mert nagyon jófej a tanár:)
2009. aug. 23. 16:54
19/26 anonim válasza:
Én 12 éve tanulok németül. Már felsőfok on beszélek. Amikor elkezdtem nagyon nem szerettem...de az idővel megszerettem. És szeretem. Szépnek nem mondanám, de van olyan aki nagyon szépen beszél, és jó hallgatni.
2009. aug. 23. 22:19
20/26 anonim válasza:
Én is nagyon szeretem.
Egyszerűen fejezki szavakat, ha megérted a logikáját
pl. kiejtés egyszerűen úgy mondja hogy kimondani.
aus+sprechen így lesz belőle Aussprache.
Ja és az angol nem azért veszett ki az a sok nyelvtan mert ez természetes, hanem mert 14 sz. elejei pestis járványig csak a parasztok beszélték,mert elfogalták a frankok Britanniát.Ez egy olyan dolog ami még nem fejeződött be. A világnyelvnek ez lesz a hátránya, mert valahol így fogják amott meg úgy.(de ez is csak találgatás)A viking nyelvek pedig már elkülönültek a némettől. Különben egy csomót változott a német is pl. felvette a Perfektet, Plusquam-perfektet, meg a Futur 2-t. Nagyon sok kellett várni hogy megszűnjön a Hanza virágkorában használlt Plattdüütch vagy Hochdeutschul Plattdeutsch. Szerintem szép, hogy egy nyelv megmaradt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!