Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet ajánljátok:...

Melyik nyelvet ajánljátok: spanyol, francia, német, orosz? És a spanyol, orosz közül?

Figyelt kérdés
1. nyelvem az angol.
2009. aug. 22. 20:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2. vagyok (spanyolos-angolos). Ha 4 év alatt akarsz eredményt, mert pl kell nyelvvizsga, akkor mindenkép a spanyolt válaszd, mert meg lehet csinálni. Nem mondom, hogy a többiből nem, de kétségtelenül nehezebben. Én 3. nyelvnek az oroszt tervezem. Bár nem tudom, kétségeim vannnak, mi legyen a 3.
2009. aug. 23. 11:00
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha jó a nyelvérzéked.

Akkor mindegyiket ajánlom.

Nyelvtanilag osztályzom

Névszóragozás

német-orosz

Igeidők/igeragozás nehézssége

francia- spanyol

Kiejtés:

francia

Olvasás: orosz

"Szépség"

német hangzása: hadarás, de sokkal jobban lehet vele ismeretlen szavakat megfejteni!!!!!!

franciák: raccsolnak, a kiejtés nagyon fontos

spanyol: jó

orosz: mégjobb (legalábbis nekem)

Hasznosság:

német: ha Közép-Európában akarsz dolgozni

francia: tudomány nyelv

spanyol: USA-ban, vagy Spo.-ban, vagy Dél_Amerikában

orosz: Piacon nagyon hasznos az angoltudás mellett,

2009. aug. 23. 20:26
 13/17 anonim ***** válasza:
66%

20:21 vagyok

Akkor most elmondom, hogy a férjem 30 éve üzletkötő...

Oroszul ő még az iskolában tanult, ezzel 25 évvel ezelőtt Bulgáriában, a Szovjetunióban tudott boldogulni.

Az angol nyelvtudásával : egész Európában, Egyiptomban, Szíriában, Indiában, Braziliában, Argentinában.

Olyan a munkája, hogy prezentációkra ki kell vinnie a tervező munkatársait is, akiknek ott helyben elő kell adniuk a terv lényegét. Na, ilyenkor van a baj, mert a legtöbben sajnos csak németül tudnak, ezt meg nem értik meg sem Egyiptomban, sem Szíriában, sem Braziliában, sem Argentinában, sem Indiában, de őt angolul mindenütt megértik...

Ennyit a németről...

Igen, ha valaki csak Németországig akar eljutni, akkor hasznos.

Amúgy a barátnőm (tervező mérnök) németül tanult, és lehetősége adódott Svájcba kimenni 1 évre egy tervező intézethez : iszonyú sokat szenvedett, mert a svájci német nagyon eltér a német-némettől! (Ugyanígy az osztrák-német is nagyon más!)

Különben a fiam osztályában 11-ben kellett 2.nyelvet választani, a 30 tanulóból 2-en választotta a németet, 5-en a franciát, a többiek mind a spanyolra mentek!!! (Most 12-ben ez a 2 németes is átkérezkedett a spanyolra!)

Szóval, ha valaki olyan 2.nyelvet szeretne tanulni, ami az egész világon jól használható, akkor az angol után a spanyol lesz a nyerő... :]

2009. aug. 24. 01:30
 14/17 anonim válasza:
én a spanyolt mert abban az a könnyűség h úgy kell kiejteni ahogy le van írva
2010. jan. 1. 17:29
 15/17 anonim ***** válasza:
A német ellen sztem inkább az szól, hogy minden német tud angolul. Mert hozzájuk annyira közel áll. Szóval ebből a szempontból kicsit haszontalan.
2010. jan. 1. 21:52
 16/17 anonim ***** válasza:
nem minden német tud angolul:S sőt... tök más a 2 nyelv olyan mint a francia-kínai
2010. jan. 1. 22:43
 17/17 anonim ***** válasza:
francia, spanyol
2010. dec. 14. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!