Spanyol vagy francia? Most mit csináljak?
Én spanyolt akartam, de francia lett rámtukmálva itt gimiben.
Már kezdem megszeretni valamennyire, de még mindig inkább a spanyolt választanám...
Attól függ mire akarod használni.
Ha diplomata akarsz lenni, az EU-nál vagy más nemzetközi szervezetnél akarsz dolgozni, akkor francia.
Ha szórakozni akarsz, nyitott és vidám embereket megismerni, akkor spanyol.
A spanyol tényleg könnyebb.
Előbb franciát tanulj, aztán spanyolt.
A franciának nagyobb a presztízse és sokkal nagyobb gazdasági, tudományos és kulturális háttere van. Francia repülőgép- és autómárkákat, francia filozófusokat, francia írókat, francia filmrendezőket bárki fel tud sorolni, a spanyolok és dél-amerikaiak jóval kevesebben vannak.
Viszont ha már tudsz franciául, a spanyolt elég könnyen meg tudod tanulni, olyan, mint egy francia kicsit bonyolultabb, ódivatúbb nyelvtannal, de sokkal egyszerűbb kiejtéssel.
EU-ban talán jobban jön a francia, bár ez sem biztos. Ha pedig Amerika érdekel, mint lehetőség, ott bizony nagy hasznát veszed a spanyolnak.
Viszont, ha jól értem nem tanulsz angolul, tehát gondolom, Amerika nem érdekel.
De tény, hogy könnyebb a spanyol.
Minimális szinten meg tök mindegy. Szerintem, nem is érdemes úgy nyelvet tanulni, max. nyelvvizsgáért.
A spanyolt több okból azért választottam a franciával szemben.
1. Elég volt egy borzalmas helyesírású nyelvből, az angolból. ("Eau"=ó=víz.) Ha ránézek egy francia szóra, sohasem tudom, hány betűt nem ejtenek ki a szó végén.
2. Akármilyen nagyra vannak a franciák a nyelvükkel és a kultúrájukkal, de a spanyol nyelvterület sokkal nagyobb. (Nemrég láttam az Instituto Cervantes egy térképét, ahol az Egyesült Államok be volt satírozva, mert lakosainak 30%-a spanyolul beszél. És a 30% gyorsabban szaporodik, mint az angolul beszélők.)
3. Rokonaim vannak Costa Ricában.
"most kezdek énis tanulni spanyolul és nagyon egyszerű! :)"
Kezdetben minden egyszerű, egyébként a spanyol semmivel sem egyszerűbb a franciánál. A nyelvtana inkább bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!