Melyik nyelvet ajánljátok: spanyol, francia, német, orosz? És a spanyol, orosz közül?
Anyanyelved az angol, vagy az első idegen nyelv?
Egyébként én is a spanyol és orosz nyelv közül akarok választani. Nekem első idegen nyelv az angol. :)
A fiamnak is az angol volt az 1.nyelv, másodiknak a spanyolt választotta... :D
- A francia nagyon nehéz, arról olyanok is lebeszéltek, akik azt választották, most meg már szívnak miatta...
- A némettel semmire nem fogsz menni, ráadásul ronda is, nehéz is...
- Az oroszt mindenki utálja, ha mégis üzletkötő lennél, simán elboldogulsz ott is az angollal...
- a spanyolt nagyon sok országban beszélik (Dél-Amerika), az angol után ezzel fogsz a legjobban boldogulni!
Bocsi, 20:21-es, de nem teljesen értek veled egyet
A spanyolról és a franciáról nem tudok nyilatkozni, mert nem tanultam, bár a franciát én semmi pénzért el nem kezdeném, állítólag rohadt nehéz, nekem a fennhéjazós orrhangok sem tetszenek és állítólag a nép maga sem túl kedves...
A német valóban nem a legszebb egyesek szerint. Én bevallom, 3.-8-ig utáltam, de most már szeretem, mert annyira nem rossz, és Európában igenis beszélt nyelv, szóval szerintem érdemes tanulni és vannak jó részei. Az egyetlen, amit senki nem szeret benne, az a der-die-das logikátlansága.
Az orosz, amit szintén tanulok, szerintem nem egy könnyű nyelv, a ragozás engem nem is zavar, hanem inkább az esetek használata az amit nem nagyon értek... de mindenesetre az oroszban nagy piac rejlik, sokak szerint az angol-orosz tolmácsok még nagyon keresettek lehetnek.
még hogy a német nem hasznos Európában?
azt beszélik anyanyelvként a legtöbben! és ráadásul a legfejlettebb országokban (Németország, Svájc, Ausztria, Liechtenstein) németül beszélnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!